Başbakan koltuğu için o isim ağır basıyor

Başbakan koltuğu için o isim ağır basıyor

Başbakan'ın görevini bırakma kararının ardından kulislerde en çok konuşulan ismi Abdulkadir Selvi yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Ankarakulisleri hareketlenmiş, başbakanlık görevi için 6 AK Partilinin ismi öne çıkmıştı. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin AK Parti kulislerinden aktardığı bilgiye göre ise partide "Yeni başbakan Binali Yıldırım olacak." diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Selvi'ye göre Binali Yıldırım, bu kez işi sıkı tutuyor.

AK Parti'de Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun bırakma kararının ardından hareketlenen kulislerde adı daha önce de Genel Başkan adayı olarak çıkan Binali Yıldırım konuşuluyor.

Yeni Şafak gazetesinden kısa süre önce Hürriyet gazetesine transfer olan AK Parti'ye en yakın köşe yazarı Abdülkadir Selvi bugün bu kulisi köşesine taşıdı.

Hatırlanacağı gibi Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu kongredeki Genel Başkan adayı olarak gösterilen üç isimden biri olan Binali Yıldırım'ın başbakanlığına kesin gözüyle bakan AK Partililerin oranının %90 olduğunu yazısında belirten Selvi, "Ancak Binali Bey, yüzde 99 ihtimal olsa da yüzde biri dikkate alarak tam saha pres yapıyor" ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da Genel Başkan adayları arasında yer naldığını ancak kulislerde Binali Yıldırım ismini geçemediklerini yazdı...

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamına Hürriyet gazetesinden ulaşabilirsiniz...

Öte yandan Haber3.com'un geçen hafta düzenlediği "AK Parti'de yeni genel başkan kim olsun?" anketinde Numan Kurtulmuş öne çıkmıştı. İşte o haber:

Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Genel Başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıklamış Ankara kulisleri bir anda hareketlenmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun bu kararının arkasında olan sebeplerle ilgili birçok iddia öne sürülmüş ancak Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları yalanlamıştı.

Bu kararın ardından gözler AK Parti'de yeni genel başkanın kim olacağı sorusuna odaklandı. 22 Mayıs Pazar günü yapılması kararlaştırılan AK Parti olağanüstü kongresinde yeni genel başkan seçilecek. Ancak kulislerde genel başkanlık koltuğu için birden fazla ismin adı geçiyor.

Haber3.com kulislerde adı yüksek harfle seslendirilen bu isimler için bir anket düzenledi. 15.873 okurumuzun katıldığı anketin sonuçlarında ise bir isim öne çıktı. Diğer yandan diğer adayların da birbirine yakın oy aldığı gözlendi.

İşte o anket sonucu:

screenshot_4-040.jpg

Başbakan koltuğu için o isim ağır basıyor - Resim : 2