Başbakan: "İkinci kurtuluş mücadelesi

Başbakan: "İkinci kurtuluş mücadelesi

Başbakan Yıldırım, YAŞ öncesi deftere özel mesajlar yazdı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Anıtkabir defterine yazdığı mesajda, "Demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır" dedi.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'ndesaat 11.00'de toplanacak.

5799afc067b0a915f093f2da.jpg

İLK KEZ EMİR SUBAYLARI YOK

YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette bu kez dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının yer almadığı görüldü.

'İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİNDEN ZAFERLE ÇIKTIK'

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Anıtkabir özel defterine şu mesajı yazdı:

 "Demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiç bir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasisine kahramanca sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadede koşarken milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Devletimize milletimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır.

5799b29067b0a915f093f347.jpg

2016 YAŞ çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak, bu vatan dünya varoldukça bütünlüğünü koruyacak, bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Bu ezanlar bu semalarımızda sonsuza kadar yankılacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şadolsun."