Başbakan Yıldırım: ''CHP diktatör arıyorsa geçmişine baksın"

Başbakan Yıldırım: ''CHP diktatör arıyorsa geçmişine baksın"
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği "diktatör" eleştirisine çok sert bir yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "diktatör" eleştirisine Başbakan Binali Yıldırım da sessiz kalmadı.

Tezcan, ''Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek''ten adli kontrol uygulanan ve yurtdışı çıkış yasağı konulan Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için gittiği Tekirdağ'da Cumhurbaşkanı için "diktatör" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu ifade için suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bugün Tezcan hakkında soruşturma başlatmıştı.

Tezcan'ın bu sözü bugün yapılan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na da damgasını vurdu. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "CHP'de üslup kayması var. Eğer diktatör arıyorlarsa kendi geçmişlerine baksınlar" dedi.

İşte Yıldırım'ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile ilgili yaptığı o açıklama:

Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir uslüp bozulması yaşanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ne dediğini anlayan varsa beri gelsin. Ana muhalefet partisi sözcülerinin de ayarı kaçmış bir dil kullanmaya atan sebebi de merak ediyoruz. Bir parti sözcüsü geçen gün cumhurbaşkanımız hakkında münasebetsiz laflar etti. Bunu dinleyince adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Burada terbiyem müsade etmiyor öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine geleneklerine baksınlar.

"KILIÇDAROĞLU MİLLETE HAKARET EDİYOR"

Sayın Kılıçdaroğlu sadece cumhurbaşkanımıza partinize değil aynı zamanda millete de hakaret etmekten geri durmuyor. Sandığa gidip oy veren vatandaşlara yükleniyor niye AK Parti'ye oy veriyorsunuz diye onlardan hesap sormaya çalışıyor. Sen ikide bir cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapacaksın meşru siyaset dilinin dışına düşeceksin sonra da saygı bekleyeceksin. Diyor ki evet oyu verenlerin çoğu pişman nereden biliyorsun? Başarısızlığının faturasını AK Parti'ye ve onun liderine hakaret ederek örtemezsin. Çalış çabala bir gün belki sen de iktidar olursun.

"SEN PARTİNİ KURTAR"

Bir de diyor ki demorktasinin namusunu kurtaralım. Merak etme AK Parti 15 senedir milletimizle birlikte demokrasinin namusunu vesayetçilere darbecilere karşı korudu korumaya devam ediyor. Eğer bir şey kurtarmak istiyorsan ileri gidemeyen partini kurtar. Bu ülkenin siyasetinde artık bu ayıplı dilin yeri yok herkes ne konuştuğunu bilecek."

CHP'li Bülent Tezcan'a soruşturma şokuCHP'li Bülent Tezcan'a soruşturma şoku

''Bu sözlerle bir Başbakan idam edildi''''Bu sözlerle bir Başbakan idam edildi''

 

 

Seçiniz...