Baykal'dan açık AK Parti'ye destek

Baykal'dan açık AK Parti'ye destek
Güncelleme:

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye’de iktidar değişimine ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

CHP'nin önceki genel başkanı Deniz Baykal, CHP içerisindeki kavganın bir an önce sonlandırılmasını istedi, “Her şeyden önce ülke gelir” uyarısında bulundu.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, GATA Rehabilitasyon Merkezi'nde ziyaret ettiği Deniz Baykal'la ilgili izlenimlerini Sözcü'den Saygı Öztürk’e anlattı.

İşte Oya Berberoğlu'un anlattığı Baykal'ın değerlendirmeleri:

"İçinde bulunulan durum, sorunlar, geç kalınmışlıklar, AK Parti'yi, hükümeti yolun sonu manasında arayışa getirmiştir. Bağımsız, tarafsız yargı arayışı ve hükümetin çabasından memnunum. Ama güven verici noktada mı? Bunu şu andaki süreçte söyleyemem. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ivedilikle, net biçimde örnek davranış sergileyerek iktidara cesaret vermesi, yargı ve topluma da moral vermesi elzemdir. Cumhurbaşkanı çok belirleyici. Hukuki çelişkilerde, yanlış kararlarda o var gibi bir algı, duygu var. Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetin çaba ve arayışından mutlu olduğunu hem hükümete hem yargıya, topluma hissettirmeli, yargı bağımsızlığını kuvvetli olarak vurgulamalıdır. Hükümete engel olmayı düşünmediğini göstermelidir. Cumhurbaşkanı, sadece Kanun Hükmünde Kararnameler, yaptığı tasarruflarla algılanmamalıdır."