Binali Yıldırım'ın köyünde bayram havası

Binali Yıldırım'ın köyünde bayram havası

Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'da kutlamalar erken başladı.

AK Parti Genel Başkanlığı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın aday olarak açıklanması, memleketi Erzincan'da büyük bir coşkuya neden oldu. Ömer Çelik'in açıklamayı yaptığı dakikalarda Refahiyeliler davul zurna eşliğinde halay çekti. AK Parti İzmir İl Başkanlığında da büyük heyecan vardı.

AK parti Genel Başkan adaylığı açıklanan Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesinde bayram havası yarattı.  Resmi açıklamanın yapılmasını beklemeden kutlamalara başlayan Refahiyeli hemşirileri davul zurnalar eşliğinde halay çekti.

573db0e367b0a93244ee8d52.jpg

"GURURLUYUZ"

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın Genel Başkan ve Başbakan olacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren hemşehrileri, Yıldırım ile gurur duyduklarını ve böyle bir sonucu beklediklerini söylediler.  Refahiye esnafından Metin Küçük isimli vatandaş, Binali Yıldırım’ın genel başkan adaylığının açıklanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu bizim için çok büyük bir sevinç. Gurur duyuyoruz. Çok mutluyum. Ulaştırma Bakanı olduğu dönemdeki Türkiye’ye yapmış olduğu büyük hizmetlerin daha da fazlasını yapacağından hiç kuşkumuz yok” dedi. 

Refahiye’de işletme sahibi Muhammet Gömlek ise, “Gururluyuz. Vatanımıza milletimize daha iyi olması yönünde desteklerimizi göstereceğiz inşallah. Biz çok şaşırdık. Böyle bir şey beklemiyorduk. Memleketimiz için hayırlı olur inşallah” dedi.  Refahiye ilçesi sakinleri olarak onur duyduklarını söyleyen vatandaşlar, “Bunun daha önceden olmasını bekliyorduk. Ama şimdi oldu elhamdülillah. Şükürler olsun. Ülkemiz ve milletimiz adına aynı şekilde çalışarak, ilerleyeceklerini de biliyoruz” dediler. 

GÖZYAŞI DÖKTÜLER 

Yıldırım'ın genel başkan adayı gösterilmesi, milletvekili seçildiği İzmir'de de sevinçle karşılandı. AK Parti Genel Merkezi'nden yapılacak açıklama öncesi, partinin İzmir İl Başkanlığı Binası Türk ve parti bayraklarıyla süslendi. Binaya Binali Yıldırım'ın dev posteri asıldı. Partililerin açıklamaya yoğun katılım göstermesi ve binaya sığmamaları üzerine, bina önüne dev ekran kuruldu.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklama, AK Parti İzmir İl Başkanlığında büyük bir heyecanla takip edildi. İzmir Milletvekili Yıldırım'ın AK Parti'nin Genel Başkan adayı olarak açıklanması alkışlarla karşılandı.

Kalabalık "İzmir'in gururu Binali Yıldırım", "Başbakan Binali", "Binali sen bizim her şeyimizsin" sloganları attı. Duygulanan bazı kişilerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  

 AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 MayısAtatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda kutlandığı günde AK Parti Genel Başkan adayının Binali Yıldırım olarak açıklanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, İzmir'in ve Türkiye'nin kaderinin bundan sonra çok daha güzel olacağını söyledi.             

İzmir'in 60 yıl sonra yeniden bir Başbakan kazandığını aktaran Delican, "Biz İzmirliler, AK Parti'liler olarak bu kente elimizden gelen her türlü şeyi yaptık. İzmir için çabalarken bizim çok önemli bir ağabeyimiz, bakanımız vardı. Allah bugün bize öyle güzel bir şey kısmet etti ki bundan sonra Türkiye'nin Başbakanı olarak, bu güzel coğrafyada ülkemize hizmet edecek. Ama tabi o en başta bizim vekilimiz, bizim Başbakanımız, İzmirli bir Başbakan. Kendisini canı gönülden tebrik ediyoruz. Şimdi soruyorum 'İzmir'e gareziniz mi var', 'İzmir'i AK Parti cezalandırıyor', 'İzmir'e hükumet şaşı bakıyor' diyenler acaba ne düşünüyorlar? Biz İzmir'i çok önemsiyoruz, İzmir'den Başbakan çıkardık." dedi.           

İHA