Bir seçim anketinden daha Cumhur İttifakı'na soğuk duş: Oylar yokuş aşağı

Bir seçim anketinden daha Cumhur İttifakı'na soğuk duş: Oylar yokuş aşağı
Güncelleme:

Yaklaşan 2023 yılı seçimleri öncesinde kamuoyu araştırmalarına bir yenisi daha eklendi. AREA Araştırma tarafından yapılan son seçim ve gündem anketinde hem iktidarı hem de muhalefeti yakından ilgilendiren dikkat çekici sonuçlar yer aldı... İşte AREA'nın son anketinin sonuçları...

AREA araştırma şirketi 20-25 Nisan tarihleri arasında 26 ilde (İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin) 2 bin 450 kişiyle seçim araştırması yaptı.

 OY ORANLARI

"Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu karşısında vatandaşların verdiği yanıtlar doğrultusunda şu oy oranları ortaya çıktı; AK Parti yüzde 30'la ilk sırada yer alırken CHP yüzde 27 ile ikinci oldu. İYİ Parti yüzde 16 olarak açıklanırken onu yüzde 10.5 ile HDP, yüzde 8.1 ile MHP, yüzde 2,2 ile DEVA Partisi takip etti.

 İTTİFAKLARDA SON DURUM

Son araştırmada yer alan sonuçlara göre AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı toplam yüzde 38,5 destek görürken CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 44,1 oranında destek gördü.

İşte AREA'nın seçim anketi sonuçları:

area araştırma seçim anketi sonuçları

area araştırma seçim anketi sonuçları