''Bu ülkedeki sessizlik bir an önce bozulmalı''

''Bu ülkedeki sessizlik bir an önce bozulmalı''
Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ‘Kadın Olmak’ isimli söyleşide konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ülkemizde meydana gelen olaylardan kimsenin ders çıkarmadığını söyledi.

Sarıyer Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında oyuncu Meltem Cumbul ve Pelin Batu Sarıyerli sevenleriyle buluştu. ‘Güçlü Kadın Nasıl Olunur’,  ‘Kadın Olmanın Zorluğu’ gibi birçok konunun ele alındığı söyleşiye Sarıyerli kadınların ilgisi yoğun oldu. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu ülkede hiçbir şeyden ders çıkarılmıyor diyerek “Bir yurtta yaşamını yitiren o öğrencilerin annelerinin bile sesi kesildi. Bu ülkedeki sessizlik bir an önce bozulmalı” dedi.

ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR

Söyleşinin açılışını yapan Tarihçi ve Oyuncu Pelin Batu, Anadolu topraklarının tanrıça toprakları olarak anıldığını ve bunun kadına verilen değerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Batu, anaerkil olan toplumun kadın hakları bakımından günümüzde çok iç karartıcı bir noktaya gelindiğini söyleyerek, “Bunu yok etmek için ne yapmalıyız diye konuşuyoruz güzel fikirler çıkıyor ama işin tek bir boyutu yok. Televizyon programı yaptığım zaman gördüm ki, en az izlenen programlar kadınlarla ilgili programlar. Benim davet ettiğim kadınlar gerçekten çok güçlü kadınlardı. Ama neden kadın sorunları programları izlenmiyor. Fark ettim ki, Türkiye’de her 2 kadından 1'i şiddet görüyor. 142 ülke arasında 125’inciyiz ve bunları duyunca insanların içleri kararıyor. Üç maymunu oynamak istiyorlar, bunları duymak istemiyorlar. Ama bunları bilip değiştirmek için bir şeyler yapmalıyız” dedi.

BİZLER ÇOK GÜÇLÜYÜZ

Kadınların iş yaşamında, siyasette ve sosyal hayatta daha fazla görünür olması gerektiğini söyleyen Pelin Batu, “Şuan çalışan kadınların çoğu kayıt dışı, hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlar. Biz çok yönlü, çok detaylı, hakikaten çok zengin düşünebilen insanlarız. Bunun için bir şans verilmeli, bu şansı da biraz biz yaratabiliriz. Birlik olmalıyız. Bizler hiç kimsenin hayal edemediği kadar çok güçlüyüz. Bu ülkenin tarihine bakınca bunu çok net görüyoruz. En dibe vurduğumuz anlarda bile her zaman bir umut vardır” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZIN İŞİ ÇOK ZOR

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul ise oyunculukla alakalı yaptığı bir çalışmadan bahsettiği konuşmasında izleyicilerle birlikte verdiği eğitimlerden örnekler sahneledi. Usta oyuncu, “Hayat içinde bizden bazı roller bekleniyor. İyi bir anne olmak, iyi bir eş olmak, iyi bir öğrenci olmak. Bunları yapmazsan çok asisin. Kadın olarak işimiz gerçekten çok zor. Bir noktadan sonra erkekleşecek miyiz diye düşünüyoruz. Kadın olarak bu kadar erkekleşmenin, erkek olmak istemiyorsan ne anlamı var ki? 3 yıl içerisindeki çalışmaların sonucunda sadece oyuncu olarak değil bir eğitmen olarak baktığımda gerçekten onlarda var olan şeylerin yanı sıra ne kadar sürede nerelere varabileceğimiz irdelemek durumundayım. Oyunculuk cinsiyetsizlik gibidir. Daha fazla umutsuz olmak istemiyorum. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Umudumuzu kaybetmemeliyiz. ”dedi.

BU SESSİZLİK BOZULMALI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hiçbir kadın kendisi için bir şey istemiyor. İşte kadının yüceliği de burada. Kadına verilmesi gereken değer verilirse bu işin daha doğru olacağını düşünüyorum. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeyiz. Burası Yaşar Kemal’in adına o kadar çok yakışıyor ki. Buranın bir hikayesi var. Biz burayı kadınlarımızın nöbetleriyle inşa ettik. Belediyenin yeri olmasına rağmen birileri bu merkezi yapmamıza karşı çıktı. Ama kadınlarımızın mücadelesiyle böyle bir kültür merkezi yaptık. Bu ülkede hiçbir şeyden ders alınmıyor. Bir yurtta yaşamını yitiren o öğrencilerin annelerinin bile sesi kesildi. Bu ülkedeki sessizlik bir an önce bozulmalı.”

text-ad
Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Derin artık hem Dünya Şampiyonu, hem Avrupa Şampiyonu, hem de Avrupa Üçüncüsü! Derin artık hem Dünya Şampiyonu, hem Avrupa Şampiyonu, hem de Avrupa Üçüncüsü! İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Yiğit Bulut kansere yakalandı Yiğit Bulut kansere yakalandı Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi! Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte İstanbul'da motosikletli genç kadınlara sokak ortasında hem taciz hem şiddet! İstanbul'da motosikletli genç kadınlara sokak ortasında hem taciz hem şiddet! İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Yine bir kayıp çocuk vakası: 6 yaşındaki minik her yerde aranıyor! Yine bir kayıp çocuk vakası: 6 yaşındaki minik her yerde aranıyor!