Cami imamı Binali Yıldırım için dua edip, oy istedi

Güncelleme:

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Eyüp Sultan Camii'ni ziyaretinde imam Metin Çakar'ın Yıldırım için oy istemesi tepki çekti.

Dün Meclis Başkanlığı görevini devrettikten sonra hızlı trenle Ankara'dan İstanbul'a gelen ve her anı televizyonlardan canlı yayınlanan AK Parti'nin belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın ilk ziyaret noktası Eyüp Sultan Camii oldu. Burada yapılan ziyaretin tuhaf yanı ise, cami imamının Binali Yıldırım için oy isteyip, cemaate dua ettirmesi oldu.

"EYÜPSULTAN, İSTANBUL'UN MANEVİ MİMARI"

Cadde üzerinde kurulan kürsüde konuşma yapan Yıldırım, Ankara'dan hızlı trenle İstanbul'a geldiğini anlatarak, "Hemen Eyüpsultan'a geldik. Niye Eyüpsultan'a geldik? Eyüpsultan, İstanbul'un manevi mimarı Eba Eyüb El Ensari Hazretleri'nin medfun olduğu yer. İstanbul'un fethi için Peygamberimizin müjdelediği şehrin manevi mimarının yattığı yer. Peygamberimiz ne diyor? 'İstanbul elbet bir gün feth olunacak, bu şehri fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onun askerleri ne güzel askerlerdir.' İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kubbelerle, minarelerle süsleyen Mimar Sinan, İstanbul'u 'İşgalden sonra geldikleri gibi gidecekler' diyen, İstanbul'u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1994 yılında İstanbul'u ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan… 25 yıldır bu bayrak inmedi." diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ TOPLADI

Eyüp Sultan Camii İmamı Metin Çakar'ın Binali Yıldırım için oy istediği anlar sosyal medyada da bir çok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, camiide siyasetin olmaması fikrinde buluşarak, görüntülere tepki gösterdi.