CHP, ''Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz'' diyen Erdoğan'a bu grafikle yanıt verdi

CHP, ''Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz'' diyen Erdoğan'a bu grafikle yanıt verdi
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yapmış olduğu "Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz" açıklamasına bir grafik ile tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. TCMB faizi %19 iken Hazine %17,67'den borçlanıyordu. TCMB faizi %15 iken Hazine %22,70'den borçlanır oldu. Güya tabela faizi düşerken, millet borç faizine ezdirildi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi gündemine de değinerek “Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, ta 4 puana kadar indirdik, yine indireceğiz, yine düşüreceğiz ama ben vatandaşımı, halkımı faize ezdirmeyeceğim” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın bu açıklamasına tepki göstererek paylaştığı görselle birlikte şunları söyledi:

“Erdoğan yine “milletimizi faize ezdirmeyeceğiz” demiş. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. TCMB faizi %19 iken Hazine %17,67’den borçlanıyordu. TCMB faizi %15 iken Hazine %22,70’den borçlanır oldu. Güya tabela faizi düşerken, millet borç faizine ezdirildi. Bunun kazananı kim?”

CHP, ''Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz'' diyen Erdoğan'a bu grafikle yanıt verdi - Resim : 1