CHP'li Böke'den ağır sözler

CHP'li Böke'den ağır sözler

CHP'li Selin Sayek Böke Kılıçdaroğlu'na yapılan mermi olayı hakkında çok ağır sözler kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İstanbul'da düzenlenen şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermi ile Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olacak bir saldırı gerçekleştiğini söyledi. Böke, "Türkiye, saray rejimi ve bu rejimin uzantısı olan AKP iktidarı tarafından bir terör sarmalına teslim edildi. Saray rejimi kendisi iktidarda kalmak uğruna bir çok canı feda etmeyi göze almış görünüyor. Suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyorlar. Saray soytarıları, gelip bize, "Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir" diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK sonrasında yaptığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Böke, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermiye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olacak bir saldırı gerçekleşti. Bugünkü MYK'da bu saldırıyı değerlendirdik. Bundan sonra CHP'nin takınacağı tavır çok net ve kararlı olacaktır. Demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi, heyecanı 93 yıldır sürdürüyoruz. Bu mücadele gücünün karşısında hiç kimse duramaz. Türkiye için kurduğumuz hayalin önüne hiçbir kurşun geçemeyeceğini bir kez daha konuştuk. Türkiye'nin AKP tarafından ortaya konan bu rezil yönetimi sonucunda geldiği nokta çok açık. Türkiye saray rejimi ve bu rejimin uzantısı olan AKP iktidarı tarafından bir terör sarmalına teslim edildi. Saray rejimi kendisi iktidarda kalmak uğruna bir çok canı feda etmeyi göze almış görünüyor. Suçluluk duygusu ile çetecilik anlayışı ile dün bir saldırı gerçekleştirdiler. İşte bu suçu örtmek için sefil oyunlarını o şehitlerin cenazelerini bir tiyatro sahnesine çevirmeye çekinmeden yapacaklarını da açıkça bize göstermiş oldular. Bütün bunlar olurken suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyorlar. Saray soytarıları, gelip bize, "Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir" diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular."

DHA