CHP'nin iddiası MHP'yi kızdırdı: Ağzı olan konuşuyor

CHP'nin iddiası MHP'yi kızdırdı: Ağzı olan konuşuyor

CHP'li Özgür Özel'in, MHP ile ilgili iddiasına cevap geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin 3-4 bakanlık karşılığında Ak Partili Cumhurbaşkanlığı formülüne evet demek üzere olduğunu iddia etti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan yanıt geldi:  Abesle iştigal olur bunu değerlendirmeleri. Affedersiniz ağzı olan konuşuyor" dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MHP ileAK Parti arasında bir koalisyon olacağını savunarak "3-4 Bakanlık için AKP'li Cumhurbaşkanı'na 'evet' demek üzereler. 3-4 MHP'li Bakanla 'biz iktidar olduk, parti içinde başka bir iktidar arayışına ihtiyaç yok demek için AKP'li Cumhurbaşkanı'na razı oluyorlar" dedi. Özel, AK Parti ve MHP'nin aralarındaki koalisyonu açıklayacaklarını savunarak şöyle konuştu:

"Partili Cumhurbaşkanı toplam milletvekili sayısının 356 olacak şekilde referanduma götürmeye çalışacaklar. Birbiriyle alakasız gibi ortaya konulan, zamanlaması gerçekten dışarıdan bakıldığında, birbirinden bağımsız düşünüldüğünde, şaşırtıcı ifadeleri bu önümüzdeki yaz Türkiye'nin neleri konuşacağını önümüzdeki yaz siyasetin nelere gebe olduğunu gösteriyor. AKP'den Nurettin Canikli ve Devlet Bahçeli'nin açıklamaları birbirinden bağımsızsa, her iki tarafta vatandaşın aklıyla alay ediyor demektir. Sayın Devlet Bahçeli Kongre'nin k'sini duyunca küplere binen, Devlet Bahçeli'nin Yargıtay o yazıyı asmadan önce Yargıtay'ın verdiği karara saygılı olacağız' açıklaması da Yargıtay'ın nasıl bir karar vereceği veya 15 Mayıs'a kadar karar vermeyeceği konusundaki güvenine işaret ediyor. MHP kendi iç sorunlarını aşmak için tabanına, önüne koyduğu iktidar hedefini gerçekleştiremeyip mahcup olduğu tabanına şimdi kolay yoldan 80 milletvekili ile kurmadığı koalisyonu 40 milletvekili ile kurarak, bir iktidar ortaya koymak ve kendi iç karışıklığından kurtulmak istiyor. 3-4 bakanlık için AKP'li Cumhurbaşkanı'na 'evet' demek üzereler. 3-4 MHP'li Bakanla 'biz iktidar olduk, parti içinde başka bir iktidar arayışına ihtiyaç yok demek için AKP'li Cumhurbaşkanı'na razı oluyorlar. Şimdi 3-4 Bakanlık ve parti içi bir mücadele uğruna bir sistemi değişikliğine, Türkiye Cumhuriyeti'nin genleriyle oynanmasına ve söz verdikleri halde karşı oldukları Başkanlık sistemine sadece bir ambalaj değişikliği ile Başkanlık sistemine doğru önemli bir adımı AKP ile birlikte omuz omuza atma çabasına en büyük tepkinin MHP seçmenleri tarafından verilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz." 

MHP'DEN YANIT

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP'nin AK Parti'ye bakanlıklar karşılığında partili cumhurbaşkanlığında destek vereceği iddiası için "Abesle iştigal olur bunu değerlendirmeleri. Affedersiniz ağzı olan konuşuyor" dedi.  Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, 'partili cumhurbaşkanı' tartışmalarıyla ilgili bir soruya "AKP yöneticilerine tavsiyem artık kuvvetler ayrılığına inansınlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan anayasa ile uyumlu olacak. Herkes görev ve yetkisini yerine getirecek. Bizce gerek yok. Adına Partili Cumhurbaşkanı demişler üye olmakla yetinmeyecek hükumeti belirleyecek, kuvvetler ayrılığı sisteminde denge makamındaysa tarafsız olmayacak. Yetkileri verin sorumluluk üstlenmem diyorsunuz. Bunun adı diktatörlüktür" diye yanıt verdi.

MHP'li Akçay, MHP'nin 3-4 bakanlık karşılığında 'partili cumhurbaşkanı'na 'evet' diyeceği iddialarının sorulması üzerine şunları söyledi: "Abesle iştigal olur değerlendirmeleri bunu. Affedersiniz ağzı olan konuşuyor. AKP görüşlerini netleştirsin biz daha ayrıntılı görüşlerimiz ifade ederiz. MHP hem parti programında hem açıklamalarda anayasa sistem rejimi ile ilgili görüşlerimizi ifade etmişiz. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemden, devletin en tepesinde tarafsız makamın yönetmesinden yanayız."