Davutoğlu'dan Rusya'ya zehir zemberek tepki

Davutoğlu'dan Rusya'ya zehir zemberek tepki

Başbakan Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Suriye'de sivilleri vuran Rusya'ya yüklendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Aahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmalarından satır başları:

Bu Cuma Van'dayız. AK Parti'ye karşı ne kumpaslar kurmak istediler. Ama Allah'a şükür başaramadılar. AK Parti'yi bir araya getiren insalığın vicdanıdır. Bütün vesayet odaklarında karşı dimdik durduk milletin hukukunu koruduk. Bütünlüğümüzü zayıflatmak beklentisiyle adım attılar ama her defasında boşa çıktılar.

Bizim aramızda ihtilaf başlayanglar daha çok başlar bizim aramızda şahsi hesap yok ulvi hesap vardır. Bu dava insanlık davasıdır.

Bu dava şu anda bile Azez'den Türkiye'ye dönüp dua edenlerin, Haleplilerin, Hamalıların, Humusluların davasıdır.

Rusya DEAŞ'la mücadele adı altında DEAŞ dışında bütün muhaliflere saldırıyor. Düng ece yarısı arkadaşları konuta çağırdığımda Ruslar'ın bombaladığı Tel Rıfat ve Azez'in bombalandığı yerlerin fotoğrafları paylaşıldı.

Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyor biliyor musunuz; Rus uçakları bombaları yükleyip bırakıyorlar. Tel Rıfat'a 200 sortu yaptılar. Ve her bir sortide ne kadar bomba atıldığını düşünün. Çünkü envanterlerinde süresi dolan bombaları bitirmek istiyorlar.

Bir taraftan sivilleri öldürüyorlar, bir tarafta Rejimi destekliyorlar bir taraftan süresi geçmiş silahları kendi ülkesinde değil bu topraklarda kullanıyorlar.

Esad Rusya ve PYD ortak hareket ederek Halep'e yardım koridorunun kapanmasını amaçlıyorlar. Kahraman Halep'teki onbinlerce insanı Türkiye sınırına göndermek istiyorlar.

İlk topçu mukavemeti yapıldıktan sonra Azez'den yükselen sesleri dinleyin. Herkes dua ediyordu. Bu saldırıların Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit ettiği açıktır.

Sayın Merkel'le bu konuda mutabık kaldık. Rusya'nın temel hedefinin daha fazla mülteciyi Türkiye'ye sürmek, Avrupa ve Türkiye'yi baskı altına almak istiyor. Merkel yıllardır ifade ettiğimiz uçuşa yasak bölgenin gerkliliğini ifade etti. Bu gerçeği 3 yıl önce fark etmiş olsalardı bünlerce can hayatta kalacaktı.

Türkiye, Azez'e yönelik saldırılara mutlaka karşılık verecektir. Türkiye'ye karşı yeni bir mülteci akınına izin vermeyeceğiz.

YPG RUSYA'NIN PARALI ASKERİDİR

YPG ve PYD de DEAŞ'la mücadele etmiyor. YPG sadece ılımlı muhalefetle mücadele ediyor. DEAŞ'la savaşan güçleri arkadan hançerliyor. Esad'ın paralı askeri olarak muhalifleri arkadan hançerliyor. YPG Rusya'nın paralı askerleridir.

Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlıların kalması diğerlerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu sinsi planı PYD'yi destekleyen ABD başka olmak üzere herkesin görmesi gerekiyor. Görmezlerse biz göstermeye devam edeceğiz. 2 milyon 600 bin kardeşimizi ağırlıyoruz ama birilerinin Türkiye ve Avrupa'yı mülteci akınına tutmak için bombardıman karşısında uluslararası gücün adım atması lazım.

Günlerdir Türkiye tedbir alıyor diye Rusya Türkiye'yi BM'ye şikayet ediyor. Bu nearsız küstah yaklaşım. Kendisi orada mazlumları katledecek Rusya gidip bizi BM'ye şikayet edecek. Neden çünkü Rusya BMGK'nin daimi üyesi. Rusya'nın bu suçunu yüzüne vurması gereken müttefiklerimiz bir anonim suçlu üzerinden kınama yapıyor. Açıkça söyleyin kim yaptı bu bombardımanı.

ALÇAK RUS UÇAKLARI

Biz açık ve gür sesle söylüyoruz: Bu bombardımanı alçak Rus uçakları yaptı.

Eğer Azez'e yaklaşılırsa biz vurmaya devam ederiz. Eğer havaalanını kullanmak isterlerse o havaalanını kullanmaz hale getiririz.

Öyle bir algı oluşturmak istiyorlar ki... Uluslarası basın çevreleri Türkiye Kürt bölgelerini topa tutuyorlar diyorlar. YPG'nin Tel Rıfat'ta insanları katlettiğini görmüyorlar. Bizim iç ve dış politikamız etnik ve meshep temelli olmamıştır olmayacaktır. Evet, Kürtlerin bir devleti vardır o da türkiye Cumhuriyeti devletidir. Sınırımızdaki Kürt kardeşlerimiz, benim Van'da kucaklaştığım Kürtler de bu toprakların asli unsurlarıdır.

Sınırın ötesinde olsa da Kürtler de aynen Araplar ve Türkmenler de bizim kardeşlerimizdir. Çirkin bir plan var kafalarına. Suriye'deki Kürtleri bize karşı kışkırtmak istiyorlar.

IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ'NİN HAMİSİ BİZİZ

Şu anda Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin hamisi kim? Kobani'ye sormak lazım sizi kim bağrına bastı. Saddam'ın bombasından kaçıp gelen kardeşlerimizin mirası niye unutulmadı?

Kürtler'in koruyucusu da hamisi de Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKABİLİR DİYORLAR

Erbil'e gidip PKK'nın Kürtler'e yönelik kanlı tavrını sorsunlar. PYD, Rusya ve Esad'ın safında yer alarak bu toprakların yerli unsurlarına ihanet etmektedir. Bu çerçevede kimse kirli operasyonlara alet olmamalıdır. Şimdi 3. dünya savaşı çıkabilir denilerek bir spekülasyon ortaya atılıyor. Bazen gazeteleri takip ettiğimizde Türkiye savaşa girecekmiş gibi davranılıyor. Türkiye'nin çevresinde 5 yıldır gerçek savaş yaşanıyor.

Suriye'deki bunca kaosa rağmen ülkemizi bu kaostan ayrı tutan biziz. Güvenlik güçlerimizin Rusya, Esad ve PYD'ye yönelik aldığı tedbirler bu oyunları bozmayı hedeflemek için adımlar atmaktadır. Önleyici tedbirleri de almaya devam edeceğiz.

SAYIN BAYKAL'A TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Daha dün sayın Baykal sınırımızdaki gelişmleri yorumlarken bir devlet adamı ciddiyetiyle yorumladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ise ulusal güvenliğimiz konusunda ciddi bir tutum sergileyemedi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikasını göremezsiniz Esad'ın elini sıkanları görürsünüz.

Sayın Baykal'ın dünkü açıklamalarını dinledikten sonra diyorum ki milli iktidar önemli kadar milli muhalefet önemlidir. Biz milli muhalefet yerrli muhalefet istiyoruz. Rusya ağzıyla konuşmayan Esad ağzıyla konuşmayan bu toprağa ait olduğunu unutmayan bir muhalefet istiyoruz.

BAHÇELİ NE İSTEDİĞİNİ AÇIKÇA SÖYLESİN

Türkiye karşı mukavemette bulunduğunda Bahçeli'nin açıklamasını kimse anlamadı. Sayın Bahçeli, Türkmenlere Bayırbucak'ta zulüm yapıldığında niye hareket etmiyorsunuz dediğinde Türkiye Azez'i vurduğunda aman savaşa girmeyin diyor. Sayın Bahçeli ne istediğini açıkça söylesin. Milletimizi tedirgin eden retoriği asla kabul edilemez. Bu günler imtihan günleridir. bu partilere oy veren vatandaşlarımızın da kendi partilerine çağrı yapmasını rica ediyorum. Türkiye yıllarca terörün acısını çeken bir ülke. Terör konusunda ikilmelerle dolu bir anlayış sorunu çözmeyeceğini biliyoruz.

Doğu ve Güneydoğu'daki bazı operasyonlarımız başarıyla devam ediyor. Cizre'de operasyon sona erdi. Huzur ve demokrasi operasyonuna destek veren vatandaşlarımı yürekten selamlıyorum. Önümüzdeki dönmde Cizre'de yıkılanı yeniden imar edeceğiz.

Bu ülkede terörün asla bir geleceği olmayacak. Yeniden kardeşlik içinde yaşayıp işine gücüne bakmak istiyor. Elinde silah olmayanlarla tek tek konuşacğaız ve kamu düzenini yeniden inşaa edeceğiz.

YENİ ANAYASA

Daha özgürlükçü bir siyasal sistemi hayata geçirmemiz çok önemli.

Daha önce komisyonun yeni anayasa çalışmaları sırasında ciddi oranda görüş alış verişi yapıldı. Son derece katılımcı bir çalışma ile elimizde ciddi bir müktesebat var. Üzülerek ifade etmek zorundayım ki Anayasa ile ilgili süreye ilişkin muhalefetin tavrı endişe vericidir. En kısa sürede Türkiye yeni bir anayasayı kazanmaya layıktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir teklifi var. Mevzuatla oyalama teklifinde bulunuyor. Henüz işin başındayken herkesi samimi olmaya davet ediyorum. Gelin darbe mevzuatını tümüyle ayıklayalım. İtiraz ettiğimiz husus bunu anayasa komisyonuyla ilişkilendirmek.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI YAPIYORUM

Sizlerin huzurunda Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrıda bulunuyorum. Bizim çalışmamız hazır eğer siz de hazırsanız arkadaşlarımız buluşsun ve anayasa komisyonunu beklemeden bu adım atılsın.