Demirtaş'tan şaşırtan açıklama

Demirtaş'tan şaşırtan açıklama

HDP lideri Demirtaş, Ankara'yı kana bulayan saldırıyı yapan örgütü kınadı.

Selahattin Demirtaş, Ankara'da 29 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba eylemini düzenleyen TAK'ı kınadı. Demirtaş, "Eylemi kimin yaptığı netleşse de netleşmese de tavrımız budur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK öncesi genel merkez binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’in canlı bombanın taziye ziyaretine gitmesiyle ilgili bir soruya Demirtaş, saldırıyı ilk anda kınayanın kendi partileri olduğunu ifade etti. Demirtaş, “Eylemi kimin yaptığı netleşse de netleşmese de tavrımız budur, dedik. Biz canlı bomba eylemini ne savunduk ne yücelttik. TAK ve benzeri örgütlerin canlı bomba veya topluma dönük tehdit içeren açıklamalarını da eylemlerini de kesinlikle doğru bulmuyoruz, kınadığımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK ŞAHİNLERİ (TAK) NEDİR?

Kürdistan Özgürlük Şahinleri, Kürtçe adıyla Teyrêbazê Azadiya Kurdistan, TAK. Altyapısı 1993 yılında oluşturulan, fiili olarak ise 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik yerlerinde ve çeşitli stratejik bölgelerine karşı; sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürüten terör örgütü grubu. Örgüt, ABD tarafından küresel terörist ilan edilmiştir.

TAK, PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. TAK'ın eylemleri PKK tarafından üstlenilmiyor. TAK, bir çok şehir merkezinde bombalı eylemler düzenledi.

TAK, Ankara saldırısından önce Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen havan topu saldırısını üstlenerek kamuoyunun gündemine gelmişti.

Kanlı terör örgütü TAK daha önce de Ankara'da kanlı eylem gerçekleştirmişti. 2011 yılı Eylül ayında bomba yüklü otomobille Ankara'da gerçekleştirilen, 3 kişinin öldüğü 34 kişinin yaralandığı saldırıyı yine TAK üstlenmişti.