Efkan Ala'dan '18 yaş' açıklaması

Efkan Ala'dan '18 yaş' açıklaması

Seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlerle bir araya gelen Efkan Ala, gençlere böyle seslendi.

Seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlerle "18 yaş resepsiyonu'nda bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, "Gençler bizim geleceğimizdir, meseleye gerçek anlamda sahip çıktığınız takdirde bu memleketin istikametini değiştirmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, 1 Kasım seçimleri öncesi ilk kez oy kulanacak olan gençlerle "18 yaş resepsiyonu" adı altında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Ala, gençleri "Gelecek" olarak nitelendirirken, "Sizler gerçek anlamda meseleye sahip çıktığınız takdirde bu memleketin istikametini değiştirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacaksınız" dedi.

Oy kullanma yaşının 18 olduğunu ifade ederken, "Yönetmeyi de 18'e indireceğiz, sizin önünüzde bariyer gördüğünüzde bu bariyerleri fikrinizle, bilginizle ve irfanınızla yıkmanız gerekir bunun içinde bilginiz ve hedefleriniz iyi olmalı ve bol bol kitap okumalısınız" diye konuştu. Efkan Ala, geçmişte siyasete giren gençlerin sayesinde Türkiye'de insanlık onuruna aykırı bir biçimde, müptezel bir şekilde, inançların önüne konulan engel ve yasakları kavgasız ama sürekli mücadele ederek kaldırdıklarını söyledi. Program sonunda Efkan Ala'ya Arapça "Elif" yazılı bir tablo hediye edildi.ı