Erdoğan bir kez daha açıkladı: Esad ile görüşecek mi ?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esad ile görüşme olacak mı?" sorusuna yanıt verdi ve "Olabilir, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Esad ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna yanıt verdi ve "Olabilir, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" dedi.

Esad ve Sisi ile görüşme olur mu sorusuna Erdoğan, "Olabilir" dedi. Erdoğan "İkinci görüşme ne zaman olur sorusuna da "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" yanıtını verdi.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı Bali’de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin olarak geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada da “Vakti, saati geldiğinde Esad'la da görüşebiliriz” sözleri için “Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak, bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza o şekilde devam edebiliriz” demişti.