Erdoğan ile Davutoğlu'nun miting haritası şaşırttı

Erdoğan ile Davutoğlu'nun miting haritası şaşırttı

Cumhurbaşkanı'nın "toplu açılış töreni" düzenlediği illerle, Başbakan'ın AK Parti mitingi için gittiği yerler birbirlerini tamamlıyor.

‘Tarafsız‘ olması beklenen Cumhurbaşkanı’nın seçimler öncesinde meydanlarda isim vermeden ‘bir parti‘ için oy ve 400 vekil istemesi, muhalefet partileri tarafından sık sık eleştirilmiş hatta konu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) taşınmıştı. Ancak YSK da RTÜK de bu duruma kayıtsız kalmıştı.

Meydanlarda Erdoğan’ın hedef gösterdiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Biz nasıl Eş Başkanımız Figen Yüksekdağ ile illere ayrılıp miting düzenliyorsak AKP de eş başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Erdoğan ve Davutoğlu ayrı ayrı seçim kampanyası yürütüyor” demişti.

Ne var ki muhalefetin bu eleştirilerini haklı çıkaracak bir tablo ortaya çıktı. diken.com.tr’de yer alan habere göre, Gazeteci Michael Sercan Daventry’nin hazırladığı haritada Davutoğlu ve Erdoğan’ın düzenlediği mitinglerin birbirlerini tamamladığı ortaya çıktı.

1-20150519112705.jpg

Erdoğan, 7 Mart’tan itibaren 19 ilde ‘Toplu açılış töreni‘ düzenlerken, Davutoğlu ise 25 Nisan’dan itibaren 43 AKP mitingi düzenledi. Haritada görüldüğü üzere bu mitinglerden sadece altısı aynı illerde gerçekleşti. Geri kalan mitinglerde ise illerin Erdoğan ve Davutoğlu tarafından ‘bölüşüldüğü‘ görüldü.

Öte yandan Erdoğan’ın yaptığı ‘Toplu açılış törenleri‘nde daha önce açılan tesisler olması, geçen hafta düzenlediği Kırıkkale mitinginde ise 2008’den beri yapımı devam eden merkez caminin açılışının yapılması konuyla ilgili soru işaretlerini de artırdı.