Erdoğan'dan Almanya açıklaması: İlişkilerimiz etkilenecek

Erdoğan'dan Almanya açıklaması: İlişkilerimiz etkilenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın 1915 olayları ile ilgili tasarıyı onaylamasıyla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya Cumhurbaşkanı  Uhuru Kenyatta ile baş başa görüştü. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 Ermeni Olayları’nı ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesi ile ilgili soru  gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

İLİŞKİLERİ CİDDİ ANLAMDA ETKİLEYECEK

"Başbakanımız ile görüştük.İlk adamımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırmak. Alman Parlamentosu'nun aldığı bu karar aslında Almanya Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karardır. Nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız. Asıl atmamız gereken adımları atacağız. Alman Parlementosu'ndaki metinlerin değerlendirmesi yapılacak nihai kararımızı vereceğiz."

"MENBİC OPERASYONUNDA YPG MİLİTANLARI VAR MI?"

Kenya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazetecinin "Amerika destekli SuriyeDemokratik Güçlerinin terör örgütü IŞİD'in kontrolünde olan Menbic'i ele geçirmek için operasyona başladığı yönünde haberler geliyor. Operasyona katılanların çoğunluğunu daYPG militanlarının oluşturduğu yönünde iddialar var, bu iddialar doğru mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Benim şu ana kadar edindiğim bilgi ve Sayın Obama ile askeri yetkililerle yaptığımız görüşmeler, istihbarat örgütlerimizle yaptığımız görüşmelerde bu söylenen ve sizin de sorduğunuz bilgiler doğru bilgiler değil. Şu anda Suriye Demokratik Güçleri olarak ifade edilen bu güçlerin içerisinde yaklaşık 450 kadar YPG'li var bunun dışında 2 bin 500 civarında Araplardan var. Yani toplamda yaklaşık 3 bin kişi bu operasyonun içerisinde yer alıyor ve söylenen de şudur; YPG burada Menbic'de daha çok lojistik bir güç teşkil edecek, asıl gücü Araplar oluşturacak. Söylenen bize bu olmuştur. Bu süreç içerisinde de ne yapıldığını ne edildiğini zaten kendi istihbarat ağımızda ve komuta kademeleriyle takip ediyoruz"

458635.jpg

2293928.jpg2293929.jpg