Gaziler Ve Şehit Yakınlarından Ak Parti'li Külünk'e Teşekkür Ziyareti

Gaziler Ve Şehit Yakınlarından Ak Parti'li Külünk'e Teşekkür Ziyareti

Gaziler ve şehit yakınları, "teröristlerin vatandaşlıktan çıkartılması" için teklif hazırlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi- Metin Külünk: - "(Teröristler nereye gidecekler?) deniliyor. Kim onları satın almışsa,

TBMM (AA) - Teröristlerin vatandaşlıktan çıkarılması için kanun teklifi hazırlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "(Teröristler nereye gidecekler?) deniliyor. Kim onları satın almışsa, hangi ülke dışındaki şirketten ihaleyi almışlarsa oraya gitsinler. O şirket onlara Afrika'nın ortasında bir çölde yeni bir vatansızlar ülkesi mi kurar? Onu ben bilemem." dedi.

Külünk, Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Aylar ile beraberindeki gaziler ve şehit yakınlarıyla Meclis'teki odasında görüştü.

Teröristlerin, gaziler ve diğer Türk vatandaşlarıyla aynı vatandaşlık hakkından yararlanmaması gerektiğine işaret eden Külünk, "O hain, sizin yararlandığınız vatandaşlık haklarından yararlanamaz. Çünkü, en iğrenç suçu işlemiştir, o suç da vatana, ülkeye, millete ihanettir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığın vurgulayan Külünk, şöyle konuştu:

" Türkiye, dünyanın en mümtaz devlet ve milletlerinden birisidir. Türkiye, insanlık için diriliş kapısıdır. Türkiye'nin güçlülüğü sadece kendisi için değerli değildir, insanlık için de değerlidir. Türkiye bugün dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olsa, şundan emin olun ki Türkiye'nin bu gücü adaletin merkezi olur, Afrika'da açlık olmaz. Türkiye'nin bu gücünün olduğu yerde, Suriye'de beş yıldır yaşanan bu dram yaşanmaz, Irak'ta bunlar yaşanmaz.

Bunu bilenler, bu nedenle ülke içinde bol bol hain buluyorlar. Dünyada kendilerine rakip istemeyenler Türkiye'yi kontrol edebilmek ve güçsüzleştirmek için, içeride hain buluyorlar. Bu hainlerin adı, kimi zaman legal görünüm adı altında teröristler, kimi zaman da illegal görünüm altındaki teröristler oluyor. Ortak özellikleri, Türkiye'nin büyük hedef yürüyüşünü engellemek. Sizlerin gazilik nişanı, şehit yakınlarının evlatlarının şehadeti, Türkiye'nin Müslüman kimliği ile yeryüzünden en güçlü ülkelerden birisi olma gibi bir büyük idealin adıdır. Bu uğurdaki şehadet hoş gele sefa gele, bu uğurdaki gazilik hoş gele sefa gele."

Metin Külünk, gazilerin bu ziyaretinin toplumun hissiyatını ifade ettiğini anlatarak, "Merasim Sokak'ta patlayan bombayı duyduğum zaman, çocuğunu alıp evine gidecek, emek mücadelesi veren kişi, bir hain tarafından bombayla havaya uçuruluyor, o hain de vatandaş, hainin bombaladığı insanımız da vatandaş. 'O hain ile o bombalı aracın Ankara'ya girmesine yardım edenler, vatandaşlarımızla aynı haklara sahip olamaz' dedim ve teklifi verdim. Bu, bıçağın kemiğe dayanmasının adıdır. Teklife, sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan da sahip çıkıldığını gördüm." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, devletin başı olarak en yüksek düzeyde, bu konuyla ilgili hassasiyetini dile getirdiğini belirten Külünk, Türkiye'nin terörle mücadelede yeni bir güvenlik doktrinine, mücadele yöntemlerine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Külünk, Parlamento'nun teklifine sessiz kalmayacağını düşündüğünü kaydederek, "Yüksek sesle dile getiriyorum: Benim askerime, polisime, vatandaşıma kurşun sıkan teröristle, canlı bomba ile benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşım aynı haklara sahip olamaz." ifadesini kullandı.

"Teröristler nereye gidecekler?" denildiğini de dile getiren Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimin adına Türkiye'ye ihanet ediyorlarsa, kim onları satın almışsa, hangi ülke dışındaki şirketten ihaleyi almışlarsa oraya gitsinler. O şirket onlara Afrika'nın ortasında bir çölde yeni bir vatansızlar ülkesi mi kurar? Onu benim düşünecek halim yok. Benim önceliğim, bu devlete kurşun sıkanla, kurşun sıkılanın aynı eşit vatandaşlık hakkından yararlanmaması gerektiğidir. O da yetmez mal varlığına el konulmalı, o da yetmez yakınlarına devredildiği hissedildiği an, yakınlarının üzerindeki mal varlığına da el konulmalı."

- "Finansman kaynaklarına el konulsun"

AK Parti'li Külünk, Maliye Bakanlığı'nın denetim kurumlarını göreve davet ederek, teröristlerin ve terör yandaşlarının tespit edilmiş finansman kaynaklarına el konulmasını istedi. Bu terör tehditinin klasik bir terör tehditi olmadığını, 12 Eylül öncesi modellerine hiç benzemediğini vurgulayan Külünk, "Asimetrik ve sıra dışı bir terörle karşı karşıyayız. Bu nedenle Türkiye terörle mücadelesini, hukukun sınırları içerisinde milletin huzuru ve güvenliği, toprak bütünlüğü için değiştirmelidir." diye konuştu.

Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Aylar da gazi ve şehitlerin; bu vatanın bekası, bayrağın alsancakla dalgalanması için canlarını ve uzuvlarını vermiş insanlar olduğunu söyledi.

Aylar, Külünk'ün asker ve polise, vatana kurşun sıkan vatan hainlerinin vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili verdiği teklifin; yüreği yanan anaların, babaların, çocukların, uzuvlarını verip de yarım kalmış gazilerin içine su serptiğini söyledi.

"Sizler gibi yiğit insanların, vatan ve bayrak sevdalısı insanların Meclis'te olması bizleri bir kez daha umutlandırdı" diyen Aylar, Külünk'e kanun teklifinden dolayı teşekkür etti.

Lokman Aylar, daha sonra AK Parti'li Külünk'e teşekkür plaketi takdim etti.