Genelkurmay'da tartışılan görüntü

Genelkurmay'da tartışılan görüntü

Genelkurmay Karargahı'ndaki bu görüntüler tartışmalara yol açtı.

Ankara'da dün akşam yaşanan hain saldırının ardından bugün önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı'ndaydı.

Ancak bu ziyaretlerdeki bir ayrıntı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı'nda kameralar karşısına iki bakan ile geçerken, Başbakan Davutoğlu yalnızdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basının karşısına çıktığı dakikalarda yanında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz vardı.

Başbakan Davutoğlu’nda ise durum farklıydı. Ahmet Davutoğlu Genelkurmay Başkanlığı’na yine iki bakan ile gitti ancak basının karşısına geçtiğinde yalnızdı. Efkan Ala ve İsmet Yılmaz basın açıklamasını beklemeden Genelkurmay Başkanlığı’ndan ayrıldı.

KİM NE DEDİ ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’daki terör saldırısına ilişkin, "Gerek PKK gerekse PYD’nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Artık zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak. İşin kökenine indiğimizde, ulusal olmaktan öte, ulusal ve uluslararası terör boyutuna ulaştığını görüyoruz. PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye’deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise şu ifadeleri kullanmıştı;

Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir.

Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar, bölücü terör örgütü, bunlar nerede...Bu detayları vermiyorum ama bizce malumdur ve bütün ülkelere de bu bilgiler aktarılacaktır. Bugün Dışişleri Bakanlığı'na talimat vereceğim, başta P5 üyeleri olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak ve 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere de belgeleriyle ortaya konulacak.