Kılıçdaroğlu tutuklanacak iddiası ! Hükümet harekete geçti

Kılıçdaroğlu tutuklanacak iddiası ! Hükümet harekete geçti

Paralel yapıya bağlı savcıların provokasyon amacıyla Kılıçdaroğlu ve bazı vekillleri tutuklayacağı iddia edildi.

Paralel Yapı'ya bağlı olduğu iddia edilen savcıların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tutuklayarak provokasyona yol açacağı iddialarına karşı hükümet, hukukçular için harekete geçti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra paralel yapıya yakın bazı savcı ve hakimlerin ‘keyfi tutuklama kararı’ verebileceği endişesini taşıyan hükümet, B planını devreye sokma kararı aldı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE YÖNELİK TUTUKLAMA İDDİASI

Hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin AK Parti’nin Anayasa değişikliği teklifi bugün TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek. Teklifin gündeme gelmesinden itibaren kulislerde ‘Paralel Yapıya yakın olan bazı savcı ve hakimlerin Kılıçradoğlu veya Bahçeli’ye yönelik keyfi tutuklama kararı verebileceği’ iddiası konuşulmaya başlandı.

"TÜRKİYE'Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK"

Edinilen bilgilere göre, bu iddiaların yoğunlaşması üzerine dokunulmazlık dosyalarının gönderileceği 150’nin üzerindeki savcılıkla alakalı bir çalışma yapıldı. Keyfi tutuklama kararı verebilecek paralel yapıyla bağı olan savcı ve hakimler tespit edildi. AK Parti kurmaylarına göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği kabul edildikten sonra ‘İstenmeyen görüntülerin’ yaşanmaması için milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin gönderileceği bazı savcı ve hakimler görevden alınarak, yerlerine yenileri atanacak.

AK Parti kurmayları bu konuda, “Meclis’teki dokunulmazlık fezlekelerinde bazı HDP’liler hariç tutuklamayı gerektirecek içerikte bir şey yok. Ama, Türkiye’yi uluslararası alanda zor durumda bırakmak ve içeride de ülkeyi karıştırmak için örneğin Kılıçdaroğlu ile ilgili bir tutuklama kararı verilebilir. Bunun önüne geçmek için savcı ve hakimlerin değiştirilmesi gündeme gelebilir”değerlendirmesi yaptı.