Meclis'teki bu görüntü olay oldu

Meclis'teki bu görüntü olay oldu
Güncelleme:

Referandumun ardından Meclis'te ilk toplantısını yapan muhalefet yeni salonu beğenmedi.

Referandumdan sonra ilk toplantısını yapan Meclis Başkanlık Divanı’nda muhalefet üyeleri tadilat şoku yaşadı. Bazı üyeler, açık kahverenginin farklı tonlarıyla yeni baştan düzenlenen salondan memnun kalmazken HDP’li İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder “Cezaevindeki pembe odalar gibi” benzetmesi yaptı. Başkanlık Divanı üyelerinin yeni salonda bir araya geldiği toplantının başında Meclis Başkanı İsmail Kahraman bulunmadı. Bu nedenle üyeler itirazlarını AK Partili Başkanvekili Ahmet Aydın’a yönelik ifade etti.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; CHP ve HDP’li divan üyeleri, salonun tarihi havasının yok edildiğini, yeni tarzın ne olduğunun da anlaşılmadığını belirttiler. CHP’li Başkanvekili Akif Hamzaçebi, üyelerin oturduğu bölümde mikrofonların kısa tutulduğuna dikkat çekti. Hamzaçebi, “Başkan makamının mikrofonu ise uzun. Başkan rahat konuşuyor bizim ise konuşmak için öne eğilmemiz gerekiyor. ‘Biat ediyorsunuz’ havası vermek için mi” diye sordu.

Meclis'teki bu görüntü olay oldu - Resim : 1
ESKİ HALİ

ATATÜRK RESMİ ASILACAK

CHP’li üyeler Atatürk resminin salondan kaldırılmasına da tepki gösterdiler. Bunun üzerine Genel Sekreterlik yetkilileri, salondaki işlemlerin bitmediğini, başkan makamının iki koltuğu alacak şekilde yeniden düzenleneceğini, Atatürk resminin de asılacağını söylediler. Bazı Divan üyeleri de aynalı duvarlar ve turkuaz halıyla yeniden döşenen Meclis kulislerini eleştirerek, son dönem tadilatlarında ‘mimari zevk sorunu’ yaşandığını savundular. Bazı üyeler yeni kulisleri otel lobisine benzettiler. Bu tartışmanın sonuna doğru salona giren İsmail Kahraman, heyecanla “Nasıl olmuş salonumuz” deyince gülüşmeler oldu. Üyelerin “Biz o konuyu kapattık” sözleriyle gündeme geçildi.

Hürriyet