Mehmet Şimşek Erdoğan'dan bunu mu istedi ?

Mehmet Şimşek Erdoğan'dan bunu mu istedi ?
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Mehmet Şimşek'in AK Parti ile görüşmesinde "Ekonomiyi ben yönetirim ve bürokratları ben atarım" dediğini ve iplerin o yüzden koptuğunu iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, AK Parti'nin teklifini reddeden Mehmet Şimşek'le daha önce de teklif götürüldüğünü söyledi. Şimşek'in görüşmede "Ekonomiyi kendim yönetirim ve bürokratları ben atarım" dediğini kaydeden Çömez, "Bunlardan anlamamız gereken şu AKP artık yönetemiyor. Erdoğan çaresiz ne yapacağını bilmiyor ve son döneminde o günü bekliyor" ifadelerini kullandı.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Kayda Geçsin programına katılan Çömez, Cumhurbaşkanı Tayyip Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek görüşmesini değerlendirdi.

Çömez şunları söyledi:

"Hem HÜDA PAR hem Yeniden Refah hem de Mehmet Şimşek hamlesi AKP ile ilgili bize ne düşündürüyor oradan başlayalım. Hepsi birbiriyle bağlantılı...

İki temel durum var söz konusu üç olayla ilgili. Bir, AKP panikte, şaşırmış durumda ağır bir panik halinde bütün tuşlara aynı anda basıyor olayı sevk ve idare edemiyor. Aslında Mehmet Şimşek'le 6-7 ay evvel Ankara'da görüştüler.

Kiminle görüştüğünü biliyorum, AKP'nin üst düzey yöneticilerinden biriyle görüştü. Bu görüşmede açıkça Mehmet Şimşek 'varım' dedi ama şartlar sundu. Ben AKP çevrelerinden bunu biliyorum. Mehmet Şimşek yalanlarsa görüştüğü ismi de veririm.

Mehmet Şimşek 'kendim yönetirim ve bürokratları ben atarım' dedi. Orada ipler koptu. Buna rağmen aylar sonra yeniden AKP bu hamleyi yaptı. Bu AKP'nin içinde bulunduğu derin paniği yansıtıyor. 6-7 ay evvel konuşmuşsunuz değerlendirmişsiniz bir dahaki görüşmeyi de buna göre yapmaları gerekirdi.

Belli ki burada aradaki aracılar hem Şimşek'e hem Erdoğan'a bunları aktarmamışlar. Ben eminim Mehmet Şimşek tekliflerini yinelemiştir. Fakat muhtemelen Erdoğan'a Mehmet Şimşek'in beklentileri korkudan, panikten ve endişeden iletilmedi.

Reuters'ın haberi sızdırılmış bu rastgele yapılmadı. Bu kadar büyük hazırlık sonucunda bir açıklama beklenirdi ama içeride 'Madem bunu kabul etmedin biz durumu kurtaralım' dediler ve sadece paylaşımlar yapıldı.

Bunlardan anlamamız gereken şu AKP artık yönetemiyor. Erdoğan çaresiz ne yapacağını bilmiyor ve son döneminde o günü bekliyor. Bırakın devlet kurumlarını partisini bile yönetemiyor. Partiye eski bir üyenin katılmış olmasını bile yönetemiyor."