Özgür Özel: ''Erdoğan liderliğinde bir kalkışma var''

Özgür Özel: ''Erdoğan liderliğinde bir kalkışma var''
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay önünde yaptığı açıklamada yargı krizi için "Erdoğan liderliğinde bir kalkışma var" dedi.

Dün Yargıtay'ın AYM kararına karşı yürüyüş çağrısı yapan Barolar Birliği ve Ankara Barosu, Yargıtay Başkanlığı'na yürüdü.

CHP Lideri Özgür Özel, Yargıtay önüne gelerek avukatlara destekte bulundu. Burada konuşan Özel, Erdoğan'a, "Sen Anayasayı saymazsan biz de seni sayan maddeyi saymayız" dedi.

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBB'nin çağrısıyla avukatların Sıhhiye'den başlattığı yürüyüşe destek verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yaptı.

Burada kısa bir açıklama yapan Özel, şunları söyledi:

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, adeta halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

Anayasayı değiştirebilmek için AKP-MHP iktidarının yeterli milletvekili yok. Anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar ve buna yetkisini anayasadan alan cumhurbaşkanı destek veriyor. O, anayasadaki hükümleri koruyacağına Yargıtay ile birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmakta. Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin."