Şamil Tayyar'dan olay açıklama !

Şamil Tayyar'dan olay açıklama !

Davutoğlu'nun 'beyaz toros' tartışması sonrası Şamil Tayyar'dan olay yaratacak bir açıklama geldi.

Davutoğlu'nun 'Beyaz Toroslar dolaşacak' tehdidinin tartışması bitmeden, AKP’li Şamil Tayyar’dan yeni bir tehdit daha geldi.

Ahmet Davutoğlu’nun, Van’da savurduğu “AKP iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi ‘Beyaz Toroslar’ dolaşacak” tehdidinin tartışması bitmeden, AKP’li Şamil Tayyar’dan yeni bir tehdit daha geldi. 7 Haziran’da AKP’nin tek başına iktidarını kaybettiğine işaret eden ve seçmenlerden nerede hata yaptıklarının muhasebesini yapmasını isteyen Tayyar ardından da “Yarın bir gün bu ülke bir iç savaşa sürüklenirse, ekonomik dengesi bozulursa herkes bunun altında kalır” diye konuştu. Tayyar’ın bu ifadeleri, Ahmet Davutoğlu’nun Van’da sarf ettiği “AKP iktidardan indirilirse eskiden olduğu gibi ‘Beyaz Toros’lar dolaşacak” sözlerini akıllara getirdi.

EKİCİ’DEN SERT AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Akif Ekici, AKP’deki herkesin tek başına iktidarı kaybetmeye her geçen gün bir adım daha yaklaştıklarının farkında olduğunu belirterek, “kendi korkularını, halka korku salarak bastırmaya çalışıyorlar, ama korkunun ecele faydası olmayacak” dedi. Türkiye’nin, siyasi ve ekonomik gücünü ‘iktidar bağımlısı bir avuç kadro’dan değil halktan aldığının altını çizen Ekici sözlerini şöyle sürdürdü:

KORKULARI DİLLERİNE VURDU

“Bu halk, kendi ikballeri uğruna bugün ülkeyi iç savaşa sürüklemek isteyenlerin kirli planlarını bozacak birikim, irade ve sağduyuya sahiptir ve hiç şüphesiz bunu 1 Kasım’da da gösterecektir. 13 yıllık AKP talanına rağmen, büyük bir zenginliğe, büyük kaynaklara sahip olan ülkemizde ekonomi, halkı için çalışacak bir iktidar işbaşına geldiğinde şahlanacaktır.

Ülkemizin, iç barışı bozmaya ve ekonomiyi çökertmeye yönelik tehditlerden ve bu tehditleri savuranlardan kurtulmasına artık sayılı günler kaldı. Korkuları da dillerine vurdu.”