Saray'da sirkeli su ile ''dinleme'' ve ''büyü'' önlemi !

Saray'da sirkeli su ile ''dinleme'' ve ''büyü'' önlemi !

CHP'li isme göre TİB ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sirkeli suyla koruma amaçlı büyüler yapılmış..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilişim başdanışmanı Erdal Aksünger, Meclis’e verdiği soru önergesinde gündeme getirdiği, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) siber saldırılara karşı sirkeli suyla önlem alındığı iddiasının ayrıntılılarını Bugün gazetesinden Ezelhan Üstünkaya'ya anlattı. Olayı TİB’den çok sağlam bir kaynaktan duyduğunu belirten Aksünger, “Çok şaşırdım, şok geçirdim” dedi.

‘CİNLERE PERİLERE KARŞI...’

Kaynağın, işlemi bizzat gördüğünü kaydeden Aksünger şunları söyledi:

“Eskiden insanlar, bu tür hurafelere inanırlarmış. Şehir efsanesi, cinler periler eve gelmesin diye sirkeli su dökerlermiş evin etrafına. Kapların içine sirkeli su koyulup Bilgi İşlem Daire Başkanlığı başta olmak üzere bazı yerlere bu su serpiliyormuş. Kaynağım, ‘Ne yapıyorsunuz’ diye sorunca, ‘TİB’i temizledik ama hâlâ bir şeyler çıkıyor. Bunlar sirkeli su. Kötü niyetli kişilere karşı cinlere perilere karşı’ yanıtı vermişler. Cinler periler dedikleri herhalde siber saldırı. Onları böyle önleyecekler sanırım.

İNSANIN İNANASI GELMİYOR

Kaynağıma göre, bu uygulama ilk olarak Fuat Avni’ye karşı başlatılmış. Fuat Avni’yi cin olarak gördükleri için sanırım. Fuat Avni de cin gibi zaten. Sonra bu önlem ‘Sızmalara niye önlem alamıyoruz’ diye giderek yayılmış. Hükümet, Türkiye’nin hem askeriyesinde hem emniyetinde hem istihbarat teşkilatındasirkeli su bulunduruyormuş.”

"GÖRENLER VAR. SARAYDA DA YAPILIYORMUŞ"

Sirkeli suyla ilgili başka hurafelerin olduğunu belirten CHP’li Aksünger, “Sarayda da yapılıyormuş. Duyumlarımdan birisi bu. Saray’ın sağına soluna sirkeli suatıyorlarmış, hanımefendi atıyormuş bunların hepsini, Emine Erdoğan atıyormuş, ben söyleyenlerin yalancısıyım. Görenler var” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE KARŞI 3G DEVREYE GİRECEK

Erdal Aksünger, CHP Bilgi Teknolojileri Merkezi (BİTEM) çalışanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin seçim hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Saatler süren elektrik kesintileri nedeniyle, halkın bu kesintileri benimser hale geldiğini belirten Aksünger şöyle konuştu:

“Her gün bir yerde kesinti var. Seçime hazırlık yapılıyormuş gibi bir durum var. Seçim güvenliği ile ilgili partiler, hummalı çalışma yapıyorsa o ülkede, hukuk devleti, işleyen demokrasi yok demektir.

Yolsuzluk, rüşvet sadece para çalmak değildir, maneviyatı çalarak da yapılıyor. Sandık hırsızlığı budur. Korkunç şeyler. Demokrasi ve hukuk devleti olan ülkelerde bunlar konuşulmaz. CHP millet için sadece kendisinin oyuna değil diğer partilerin oylarına da sahip çıkacaktır.”


Aksünger, seçim günü elektrik kesintisi durumunda parti görevlileri ile CHP Genel Merkez’i arasında 3G sistemi aracılığıyla akıllı tablet ve telefonlar üzerinden veri akışı sağlanacağını belirtti. Aksünger, seçim çalışmalarında akredite ettikleri 500 gönüllünün de CHP’ye hizmet vereceğini açıkladı.