Zafer Partisi için ''kapatma'' başvurusu

Zafer Partisi için ''kapatma'' başvurusu
Güncelleme:

Türkiye’deki Afgan ve Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğini açıklayan Ümit Özdağ tarafından kurulan Zafer Partisi’ne, kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu iddia edildi.

Türkiye'deki varlıkları tartışılmaya devam eden Suriyeli ve Afgan sığınmacıları ülkelerine geri göndereceklerini vaat eden Zafer Partisi'nin kapatılması için harekete geçirildi.

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Akit'te yer alan habere göre Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Twitter hesabından Dr. İhsan Şenocak’ın mesajını alıntılayarak, “Türk’e düşman olan senin gibilerin vatanı bu cennet ülke değil Arap çölleridir. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde yaşayıp bu kadar Türk düşmanı olanları da unutmayacağız. Sığınmacılardan sonra sıra size gelecek. Gerekirse zorla!” paylaşımında bulundu.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA KAPATMA BAŞVURUSU

Avukatlar Ömer Faruk Ceylan, Cengiz Yılmaz, Mehmet Mustafa Özünver ve Musab Özkan ile Yakup Özünver, Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak’a yönelik paylaşımda bulunan Zafer Partisi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak basın açıklaması yaptı.

“Bu ırkçı, saldırgan, ötekileştirici köhne zihniyetin 21. yüzyılda hala devam ediyor olması ciddi bir sorun teşkil etmektedir.” denilen açıklamada, “İhsan Şenocak Hoca, malumunuz ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir ilim adamıdır. İslami ilimler alanındaki çalışmaları, gerek Müslüman halkımız gerekse de genişçe bir akademik camia tarafından sürekli taktirle takip edilmekte ve birçok çalışmada kaynak kabul edilmektedir. Bu noktada, İslam Alimlerine karşı hazımsızlık, Hz Muhammed (SAV) dönemindeki müşriklerden, günümüze kadar her dönemde olmuştur.” ifadeleri kullanıldı. Fakat şu husus iyi bilinmelidir ki, burası bir Müslüman ülkesidir ve bir hukuk devletidir. Kimsenin babasının çiftliği değildir.

Herkes hukuk karşısında haddini hududunu bilmek zorundadır. Anayasa’da 68/4’e göre, siyasî partiler eylemleriyle, insan haklarına, hukuk devleti ve demokratik cumhuriyet ilkelerine uygun davranmalı, herhangi bir diktatörlüğü savunmamalı ve yerleştirmeyi amaçlamamalı, suç işlenmesini teşvik etmemelidir.

Anayasa 68/4

Bu nedenle bir siyasi partinin başındaki şahsın, İhsan Şenocak Hoca’ya karşı; ırkçı, saldırgan, ötekileştirirci, hedef gösterici, tehdit edici söylemleri, siyasi parti kapatılma nedenleri olarak düzenlenen Anayasa’nın 68/4 maddesini her yönüyle ihlal etmiştir. Ayrıca ilgili şahıs, daha da ileri giderek, adeta hukuku hiçe saymış, “Gerekirse zorla…!” demekten de geri durmamıştır. Bu yönüyle de tehlike oluşturmaktadır. Zira Anayasa’da 68/4 çerçevesinde, bir diktatörlük savunulduğu ve amaçlandığı ve de suça teşvik edildiği açıkça anlaşılmaktadır.

Bu nedenlerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapatma dosyasını hazırlayıp yasal süreci başlatması için talepte bulunduk. Bununla birlikte iş bu söylemler, Anayasa Madde 24’te düzenlenen “Din ve Vicdan Hürriyeti”, Anayasa Madde 25’te düzenlenen “Düşünce Kanaat Hürriyeti” ve Anayasa Madde 26’da düzenlenen “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti” hükümlerinin açıkça ihlali niteliğindedir

TCK 106

Ayrıca bir siyasi partinin başında olması hasebiyle Toplumun belli bir kesimine hitap eden bir şahsın bu tarz söylemleri, TCK 216’da düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etmek” ve TCK 106’da düzenlenen “Tehdit” suçlarını oluşturmuştur.

Tüm bu hukuki ihlallere karşı, Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bizler de avukat meslektaşlarımızdan oluşan genişçe bir hukukçu kitlesi ile tüm yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz.”

 

text-ad
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Yumaklı ve THK yöneticilerine suç duyurusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Yumaklı ve THK yöneticilerine suç duyurusu Arda Turan ile röportaj yapan güzel muhabir Türkiye'de fenomen oldu Arda Turan ile röportaj yapan güzel muhabir Türkiye'de fenomen oldu Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... Bu sefer de Antalya yanıyor... Üç ayrı noktada yangın çıktı, alevler yerleşim yerine ulaştı! Bu sefer de Antalya yanıyor... Üç ayrı noktada yangın çıktı, alevler yerleşim yerine ulaştı! Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı Cumhurbaşkanlığı'ndan kabine revizyonu açıklaması Cumhurbaşkanlığı'ndan kabine revizyonu açıklaması 14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu 14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi! Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi!
13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti 13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti 9 gün arayla öldürülen 2 genç kızın katilleri yakın arkadaş çıktı! 9 gün arayla öldürülen 2 genç kızın katilleri yakın arkadaş çıktı! ''İntihar edeceğim'' dedi, etrafa kurşun yağdıran saldırgan vurularak öldürüldü! ''İntihar edeceğim'' dedi, etrafa kurşun yağdıran saldırgan vurularak öldürüldü! Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı Belediye Başkanı'nın bu sözleri tartışma yarattı: ''Hepsi korkarak kaçtılar!'' Belediye Başkanı'nın bu sözleri tartışma yarattı: ''Hepsi korkarak kaçtılar!'' Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Güzel oyuncu kışın yaptığı sporun karşılığını yaz tatilinde aldı! Güzel oyuncu kışın yaptığı sporun karşılığını yaz tatilinde aldı! İşte 15 soru, 15 yanıtla Gayrimenkul Sertifikası'nın tüm detayları İşte 15 soru, 15 yanıtla Gayrimenkul Sertifikası'nın tüm detayları