Zafer Partisi için ''kapatma'' başvurusu

Zafer Partisi için ''kapatma'' başvurusu
Güncelleme:

Türkiye’deki Afgan ve Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğini açıklayan Ümit Özdağ tarafından kurulan Zafer Partisi’ne, kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu iddia edildi.

Türkiye'deki varlıkları tartışılmaya devam eden Suriyeli ve Afgan sığınmacıları ülkelerine geri göndereceklerini vaat eden Zafer Partisi'nin kapatılması için harekete geçirildi.

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Akit'te yer alan habere göre Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Twitter hesabından Dr. İhsan Şenocak’ın mesajını alıntılayarak, “Türk’e düşman olan senin gibilerin vatanı bu cennet ülke değil Arap çölleridir. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde yaşayıp bu kadar Türk düşmanı olanları da unutmayacağız. Sığınmacılardan sonra sıra size gelecek. Gerekirse zorla!” paylaşımında bulundu.

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA KAPATMA BAŞVURUSU

Avukatlar Ömer Faruk Ceylan, Cengiz Yılmaz, Mehmet Mustafa Özünver ve Musab Özkan ile Yakup Özünver, Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak’a yönelik paylaşımda bulunan Zafer Partisi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak basın açıklaması yaptı.

“Bu ırkçı, saldırgan, ötekileştirici köhne zihniyetin 21. yüzyılda hala devam ediyor olması ciddi bir sorun teşkil etmektedir.” denilen açıklamada, “İhsan Şenocak Hoca, malumunuz ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir ilim adamıdır. İslami ilimler alanındaki çalışmaları, gerek Müslüman halkımız gerekse de genişçe bir akademik camia tarafından sürekli taktirle takip edilmekte ve birçok çalışmada kaynak kabul edilmektedir. Bu noktada, İslam Alimlerine karşı hazımsızlık, Hz Muhammed (SAV) dönemindeki müşriklerden, günümüze kadar her dönemde olmuştur.” ifadeleri kullanıldı. Fakat şu husus iyi bilinmelidir ki, burası bir Müslüman ülkesidir ve bir hukuk devletidir. Kimsenin babasının çiftliği değildir.

Herkes hukuk karşısında haddini hududunu bilmek zorundadır. Anayasa’da 68/4’e göre, siyasî partiler eylemleriyle, insan haklarına, hukuk devleti ve demokratik cumhuriyet ilkelerine uygun davranmalı, herhangi bir diktatörlüğü savunmamalı ve yerleştirmeyi amaçlamamalı, suç işlenmesini teşvik etmemelidir.

Anayasa 68/4

Bu nedenle bir siyasi partinin başındaki şahsın, İhsan Şenocak Hoca’ya karşı; ırkçı, saldırgan, ötekileştirirci, hedef gösterici, tehdit edici söylemleri, siyasi parti kapatılma nedenleri olarak düzenlenen Anayasa’nın 68/4 maddesini her yönüyle ihlal etmiştir. Ayrıca ilgili şahıs, daha da ileri giderek, adeta hukuku hiçe saymış, “Gerekirse zorla…!” demekten de geri durmamıştır. Bu yönüyle de tehlike oluşturmaktadır. Zira Anayasa’da 68/4 çerçevesinde, bir diktatörlük savunulduğu ve amaçlandığı ve de suça teşvik edildiği açıkça anlaşılmaktadır.

Bu nedenlerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapatma dosyasını hazırlayıp yasal süreci başlatması için talepte bulunduk. Bununla birlikte iş bu söylemler, Anayasa Madde 24’te düzenlenen “Din ve Vicdan Hürriyeti”, Anayasa Madde 25’te düzenlenen “Düşünce Kanaat Hürriyeti” ve Anayasa Madde 26’da düzenlenen “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti” hükümlerinin açıkça ihlali niteliğindedir

TCK 106

Ayrıca bir siyasi partinin başında olması hasebiyle Toplumun belli bir kesimine hitap eden bir şahsın bu tarz söylemleri, TCK 216’da düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etmek” ve TCK 106’da düzenlenen “Tehdit” suçlarını oluşturmuştur.

Tüm bu hukuki ihlallere karşı, Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bizler de avukat meslektaşlarımızdan oluşan genişçe bir hukukçu kitlesi ile tüm yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz.”

 

text-ad
Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Derin artık hem Dünya Şampiyonu, hem Avrupa Şampiyonu, hem de Avrupa Üçüncüsü! Derin artık hem Dünya Şampiyonu, hem Avrupa Şampiyonu, hem de Avrupa Üçüncüsü! Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi!
Yine bir kayıp çocuk vakası: 6 yaşındaki minik her yerde aranıyor! Yine bir kayıp çocuk vakası: 6 yaşındaki minik her yerde aranıyor! Yiğit Bulut kansere yakalandı Yiğit Bulut kansere yakalandı 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Bungalov dolandırıcıları yine yatilcileri tuzağa düşürdü: 637 milyon TL'lik dev vurgun! Bungalov dolandırıcıları yine yatilcileri tuzağa düşürdü: 637 milyon TL'lik dev vurgun! Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! İstanbul'da motosikletli genç kadınlara sokak ortasında hem taciz hem şiddet! İstanbul'da motosikletli genç kadınlara sokak ortasında hem taciz hem şiddet!