Prof. Dr. Naci Görür 4 büyüklüğündeki depremin ardından bu bölgeyi işaret etti

Prof. Dr. Naci Görür 4 büyüklüğündeki depremin ardından bu bölgeyi işaret etti
Güncelleme:

Asrın felaketi için Kahramanmaraş ve çevresindeki bölgeyi 1,5 yıl önceden uyardığı ortaya çıkan ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Adıyaman'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 60 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Son olarak dün akşam Adıyaman'da saat 23.37'de ve merkez üssü Sincik olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Yerin 7 kilometre derinliğindeki deprem Malatya'da da hissedilirken, deprem nedeniyle hasar meydana gelmedi. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam Adıyaman'da meydana gelen 4 şiddetindeki deprem hakkında değerlendirme yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Görür, "Taşdamlar-Çelikhan/Adıyaman’da deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fayı'nın üzerinde ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağının çok yakınında. Bu özelliği ile artçı bir deprem olarak kabul edilebilir" dedi.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...