"Aşmak İçin Hareket" Kampanyası

"Aşmak İçin Hareket" Kampanyası

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Türkiye Beyaz Ay Derneğinin başlattığı, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteklediği "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının tanıtımı için Diyarbakır'da etkinlik düzenlendi - Beyaz Ay De

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanlığının himayesinde Türkiye Beyaz Ay Derneğinin başlattığı, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteklediği "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının tanıtımı için Diyarbakır'da etkinlik gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencileri, engelli arkadaşlarıyla halay çekti, basketbol ve voleybol oynadı.

Etkinliğe, Vali Yardımcıları Remzi Kattaş ve Tuğba Koşal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven ve öğrenciler katıldı.

Ayva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir üniversitede ilk defa engelli ve engelsiz öğrencileri bir araya getirdiklerini belirterek böylelikle birbirlerini daha iyi tanımalarını istediklerini söyledi.

"Engelsiz insanlarla bir araya geldikçe dışlamak yerine beraber olmayı, hayatı, zamanı mekanı paylaşabileceklerini düşünüyoruz. Diyarbakır'da başlayan bu etkinliği Türkiye'deki bütün üniversitelerde yapmak istiyoruz. Bu konuda üniversitelerimizden destek bekliyoruz" diyen Ayva, Diyarbakır'daki bu güzelliği tüm Türkiye'de yaymak istediklerini bildirdi.

Dernek olarak Diyarbakır'daki terör olaylarından mağdur olan kadınlara destek verdiklerini de ifade eden Ayva, şöyle devam etti:

"500 kadına kendi sorunlarını çözme pratiğini kazandırdık. Bizim gündemimiz kardeşlik, iyilik, dostluk, beraberlik ve birbirini anlamaktır. Biz farklarımızı yok etmeden birlikte olmayı, omuz omuza vermeyi ve hayatı paylaşmayı öneriyoruz. Bu rüzgarın bütün insanları etkilemesini istiyoruz. Herkese çağrıda bulunuyorum, gelin farklarımızı bir tarafa bırakmadan hayatı paylaşalım. Olumsuzluklara karşı beraber duralım."