"Genç Sada Kur'an-ı Kerim Final Yarışması"

"Genç Sada Kur'an-ı Kerim Final Yarışması"

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 24 imam hatip lisesinin katılımıyla Diyarbakır'da düzenlenen yarışmanın birincisi, Hani Bursa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Yılmaz oldu - TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Lisesi Müdürü Yıldırım:- "Diyarbak

DİYARBAKIR (AA ) - Diyarbakır'da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 24 imam hatip lisesinin katılımıyla "Genç Sada Kur'an-ı Kerim Final Yarışması" yapıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler, TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlenen yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i hayata geçirme ve yaşama noktasında dikkatli olmak gerektiğini belirterek, benzeri yarışmaların sayısını arttıracaklarını söyledi.

TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım da son zamanlarda Diyarbakır'ın olumsuz hadiselerle gündeme geldiğini kaydederek, "Bu can sıkıcı olayların sebebine baktığımızda maneviyattan yoksun ve ideali olmayan gençlerin istismar edildiği ve suça itildiği görülmektedir. Okuyan, düşünen ve araştıran bir gençlik kolay kolay suça itilemez. Diyarbakır'da toplumsal şiddet olaylarına katılan hiçbir imam hatip öğrencisi yoktur. İşte bugün fenni ilimler ile dini ilimler öğrencilerinin ellerinde taş ve molotofkokteyli değil... Kur'an-ı Kerim için yarışacaklar." ifadelerini kullandı.

Yarışma, Dicle Üniversitesi Lojmanları Cami İmam Hatibi Muhyittin Ekinci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, imam hatip öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi, Kur'an-ı Kerim ve şiirler okundu.

Yarışmada Hani Bursa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Yılmaz birinci, Diyarbakır Yenişehir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ufuk Öziç ikinci ve Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Tanrıkulu üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmaya Din Öğretimi Genel Müdürü Fatih Çakmaktaşı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe müftüleri, imam hatip lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile veliler katıldı.