"Zürriyetsiz" sözü tahrik sayılmadı

"Zürriyetsiz" sözü tahrik sayılmadı

Antalya'da "zürriyetsiz" dediği için ağabeyini öldüren adama tahrik indirimi yapılmadı.

Antalya'da birlikte inşaat işleri yaptığı ağabeyi Mehmet Aytekin'i 'zürriyetsiz' dediği için ateş edip öldüren Hasan Aytekin, ömür boyu hapse mahkum edildi. Sanığa 'zürriyetsiz' sözünden dolayı tahrik indirimi yapılmadı.

Antalya'da geçen 28 Aralık'ta, Muratpaşa İlçesi Yıldız Caddesi'ndeki bir dükkanın önünde oturan Mehmet Aytekin'e otomatik tüfekle ateş açıldı. Aytekin yaşamını yitirirken, yanındaki arkadaşı HASAN Tetik ağır yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Aytekin'in kardeşi Hasan Aytekin, olaydan sonra polise teslim oldu. Tutuklanan Aytekin hakkında Antalya4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"ZÜRRİYETSİZ SÖZÜ ÇOK ZORUMA GİTTİ"

Savunmasında öldürdüğü ağabeyiyle aynı zamanda bacanak olduklarını anlatan Hasan Aytekin, birlikte inşaat işleri yaptıklarını da söyledi. Kurdukları kooperatif nedeniyle aralarında anlaşmazlık olduğunu aktaran Hasan Aytekin, olay günü ağabeyiyle konuşmak için yanına gittiğini belirterek, "Aracımı marketin otoparkına park edip ağabeyimin yanına gittim. Ağabeyim beni görünce 'Gelme zürriyetsiz' dedi. Benim çocuğum olmadığı için hakaret etti. Bu sözü çok zoruma gitti. Bu sözü duyunca araçtaki otomatik av tüfeğimi alıp 25-30 metre mesafeden ateş ettim. Ağabeyimin yanındaki kişiyi görmedim" dedi.

"MÜVEKKİLİMİN PİN KODU ZÜRRİYETSİZ SÖZÜDÜR"

Sanık Hasan Aytekin'in avukatı Şerife Binnur Türkoğlu ise müvekkilinin 'zürriyetsiz' sözü üzerine cinnet haliyle aracındaki tüfeğini alıp ateş ettiğini söyledi. Ateş sonucu müvekkilinin ağabeyinin hayatını kaybettiğini, yanındak arkadaşının da yaralandığını aktaran Türkoğlu, "Müvekkilim olayda yaralanan Hasan Tetik'i hiç tanımamaktadır. Akıl sağlığı yerinde olan bir kişinin hiç tanımadığı bir kişiyi öldürmeye çalışması düşünülemez. Dolayısıyla müvekkilim ağabeyinin yanında oturan Hasan Tetik'i kasten öldürmeye çalışmaktan değil, olası kasıtla yaralamaktan yargılanmalıdır. Müvekkilim ağabeyini da tasarlayarak öldürmemiştir. Her insanın bir pin kodu vardır. Müvekkilimin pin kodu da 'zürriyetsiz' sözüdür. Bu sözü duyunca müvekkilim cinnet haliyle hedef gözetmeden ağabeyinin ayaklarına doğru ateş etmiştir. Olay tasarlayarak değil, tahrik sonucu meydana gelen bir eylemdir" dedi.

Mahkeme, sanığı ağabeyini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Sanığın bu cezasını iyi halden takdir indirimiyle ömür boyu hapse düşüren mahkeme, 'zürriyetsiz' sözüne tahrik indirimi yapmadı. Hasan Aytekin, Hasan Tetik'i yaralamak suçundan da 10 yıl hapse mahkum edildi.