Reza Zarrab'a verilen ödül için "Kime verdiğimizi bilmiyorduk" açıklaması

Reza Zarrab'a verilen ödül için "Kime verdiğimizi bilmiyorduk" açıklaması
Güncelleme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, 2015 yılında Reza Zarrab'a verilen İhracatın Şampiyonu ödülü ile ilgili eleştirileri böyle yanıtladı.

ABD'de itirafçı olduktan sonra tüm malvarlığına el konulan Rıza Sarraf'a 2015 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) İhracatın Şampiyonları ödülü verilmişti.

O dönem Reza Zarrab'a ödül veren TİM Başkanı Büyükekşi'nin, Fatih Altaylı'nın 'Ödülü geri alacak mısınız?' sorusuna verdiği yanıtı Altaylı bugünkü köşesine taşıdı.

İşte Altaylı'nın yazısından Büyükekşi'nin o açıklamaları:

“Bizimki güzellik yarışması gibi değil. Zevkimize göre vermiyoruz ödülleri. Ortada sayılar ve sayılara göre kazananlar oluyor. Biz kazananın kimliğini bile bilmiyoruz. Her sektör en çok ihracat yapanı bildiriyor, biz de ödüllendiriyoruz. Bu da daha önce kendi sektöründe zaten ödül almış. Bize de şirketi bildirildi. Biz şirketi bilmiyoruz. Sonra şirketin Zarrab’a ait olduğunu öğrendik ve haber yolladık. ‘Kendisi gelmesin, genel müdürünü yollasın’ dedik. Ama gel gör ki, kendi çıkageldi. Biz o zaman bile rahatsız olmuştuk bundan, hatta sizin gazete de bunu haber yapmıştı. Yapacak bir şey de yoktu. Devletin resmi kayıtlarına göre kendi kategorisinde en büyük ihracatçıydı.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İhracatın Şampiyonları ödül töreninde Reza Zarrab'ın mücevher sektöründe ödül almıştı.

Habertürk / Fatih ALTAYLI