''Sarıklı Amiral''den Cem Gürdeniz’e dava

''Sarıklı Amiral''den Cem Gürdeniz’e dava
Güncelleme:

Sarıklı ve cübbeli şekilde fotoğrafları ortaya çıkan Amiral Mehmet Sarı, Amiral Cem Gürdeniz’e suç duyurusunda bulundu.

Amiral Cem Gürdeniz’e, geçmişte, Sarıklı ve cübbeli şekilde fotoğrafları ortaya çıkan Amiral Mehmet Sarı suç duyurusunda bulundu. Mehmet Sarı, Amiral Cem Gürdeniz’in hakaret, iftira, inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu işlediğini iddia etti.

Bu suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Mehmet Sarı sarıklı cübbeli fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından emekliye ayrılmıştı.

Cem Gürdeniz bu şikâyet karşısında ifade verdi.

‘GÖREVDE DEĞİL NAMAZDA SARIK CÜBBE’

Avukatı tarafından kaleme alınan dilekçesinde Mehmet Sarı, “kutsal üniforma üzerine sarık takarak dolaşmadığını, namaz kıldığı esnada takke ve sarık kullandığını” belirterek, “namazda sarık ve takke takmak İslam peygamberin bir sünneti” olduğunu hatırlattı.

Cem Gürdeniz’in röportajdaki sözleriyle din ve vicdan hürriyetine saldırı, yaşam tarzına ve tercihine müdahale, halkın bir kesimini diğer kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçu işlediğini iddia eden Mehmet Sarı, Cem Gürdeniz’in cezalandırılmasını istedi.

Mehmet Sarı şikayetinde kendisi hakkındaki eleştirilerin Türk Deniz Kuvvetleri’nde milli ve yerli gemi ve silah sistemleri kullanımına engel olduğunu dile getirerek Milli menfaatlerin tehlikeye atılması söz konusu olduğunu ileri sürdü.

GİZLİCE ÇEKİLDİ

Sarıklı cübbeli fotoğrafı hakkında da konuşan Mehmet Sarı, gittiği yerin “tekke” olmadığını iddia etti.

Fotoğrafın çekildiği yerin arkadaşının evi olduğunu söyleyen ve makam aracıyla arkadaşının evine gittiğini dile getiren Mehmet Sarı, orada namaz kılmak istediğini ancak kötü niyetli kişiler gizlice fotoğrafını çektiğini aktardı.

KORUMA İSTEDİ

Şikâyet dilekçesinde Mehmet Sarı bir de koruma talep ettiği anlaşıldı.

Cem Gürdeniz’in verdiği ifade de bu duruma, “Bugüne dek trafik cezası dahi bulunmayan Müvekkilimizin yorum ve eleştiri niteliğindeki beyanlarının sonuna kadar zorlanıp abartılarak şikayetçi için koruma istenmesi ise, Müvekkilimize karsı husumet güdüldüğünü gösteren ve ancak akıl tutulması ile izah edilebilecek bir taleptir” demesi dikkat çekti.

DİN SÖMÜRÜSÜ

Cem Gürdeniz, avukatı Mihriban Ünal aracılığıyla verdiği ifadesinin devamında sert bir tavır koyarak, “Sayın Başsavcılığınızdan, şikayetçi gibi kamu görevi yürütmüş kişilerin anayasaya aykırı faaliyetlerinin eleştirilmesi değil, temelsiz şikayet dilekçesinde yapılmaya çalışıldığı gibi din sömürüsünün ve siyasi destek arama çabasının din ve vicdan hürriyetini ortadan kaldıracağı dikkate alınarak maddi ve manevi hiçbir unsurunun oluşmadığı açık olan üç ayrı suç bakımından da Müvekkilimiz hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini arz ederim” dedi.

Başlatılan soruşturma kapsamında savcılık Cem Gürdeniz hakkında iddianame hazırlayıp hazırlanmayacağına karar verecek.