SEÇİMDEN SONRA ''PARALEL YAPI''YA İLK OPERASYON: 44 GÖZALTI

SEÇİMDEN SONRA ''PARALEL YAPI''YA İLK OPERASYON: 44 GÖZALTI

İzmir’de "paralel yapı" iddiasıyla operasyon yapıldı, 44 kişi gözaltında ! Aralarında bürokrat ve emniyet görevlileri de var..

İzmir'de, 2013'teki 'Askeri casusluk' davasını düzenleyen emniyet yetkilileri ve bürokratlara yönelik operasyon başladı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 44'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında eski emniyet müdürü, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, bazı merkez valileri, müfettişler de yer alıyor.

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla  ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir  merkezli 18 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına  alınanların sayısı 44'e çıktı. Yaklaşık 20 kişi hakkında da yakalama kararı olduğu belirtiliyor.

KUMPAS İDDİALARININ ARDINDAN...

İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve  belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada  yargılananların şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı.
 
Soruşturma kapsamında gözaltına  alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne  getirilmeye başlandı. 
 
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ, 3 MERKEZ VALİSİ...
 
Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet  Müdürü A.B, emniyet müdür yardımcıları M.A.Ş. ve M.K, şube müdürü T.A, ayrıca  halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, mülkiye müfettişi F.İ'nin  de yer aldığı öğrenildi. 
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, muvazzaf askerlerin de arasında  bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında "Askeri gizli bilgi ve  belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine  soruşturma başlatmış, İzmir merkezli 18 ilde 40 kişi gözaltına alınmış, 17 kişi  hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. 
 
ZONGULDAK'TA POLİS MEMURLARI GÖZALTINDA
 
Operasyon kapsamında Zonguldak'ta polis memurları G.G. ve C.Y. yakalandı.