Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı
Güncelleme:

AK Parti'nin ekonomi politikalarını en sert dille eleştiren ekonomistlerin başında gelen ünlü analist Selçuk Geçer, dolar kuru için yeni yön tahminini ve beklediği seviyeyi açıkladı.

Yatırımcıların dikkatle takip ettiği ekonomist ve analistlerin başında gelen ünlü analist Selçuk Geçer, 28 Mayıs'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından yükselişe geçerek tarihi zirve seviyelerini gören başta Dolar kuru için beklentilerini açıkladı.

AK Parti iktidarının ve yeni Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in döviz ve altın kurları ile ilgili yol haritasınıa işaret eden Selçuk Geçer, TCMB'nin politika faizlerini bir süre daha yüzde 8.5 seviyesinde tutulacağını tahmin ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Dövizin biraz daha yükselmesini istiyorlar. Çünkü dış ticaret açığı çok ciddi oranda artmış durumda. Merkez Bankası rezervleri boşaldı, negatifte artık. Diğer taraftan dövize ciddi bir talep var bunu karşılayabilmeleri için yeni döviz rezervlerine ihtiyaç var. Swapları yenilemekte zorlanıyorlar. Hem yabancıları hem de yerlileri ikna edebilmek adına dövizi bir miktar daha serbest bırakmak zorundalar. Olması gereken yere kadar götürmek zorundalar. Sonrasında döviz hem yerliyi hem yabancıyı ikna edecek bir pozisyona geldiğinde bir faiz artırımı yaparak piyasayı dengelemeye çalışacaklar diye tahmin ediyorum. Seçimden sonraki ilk 6 ay yine dövizde dalgalanmalar olur, yine doları 35-40'ın altında beklemeyelim, zor günler bizi bekliyor olacak. Buna sabretmek zorundayız. Sonrasında doğru modeller uygulanarak her şey belli bir dengeye oturtulabilir. 3 yıl sonra 5 yıl sonra Türkiye eski güçlü haline gelebilir. Kim iktidara gelirse gelsin elinde sihirli bir değnek olmayacak."