''Sınırlarımız kevgire döndü diyenler Mehmetçiğin emeğine saygı duysun''

''Sınırlarımız kevgire döndü diyenler Mehmetçiğin emeğine saygı duysun''
Güncelleme:

Türkiye'de yakalanan ve sayıları binleri bulan kaçak yabancılarla ilgili "sınır hattı" elelştirilerine Milli Savunma Bakanı Akar'dan ''Sınırlarımız kevgire döndü diyenler Mehmetçiğin emeğine saygı duysun'' yanıtı geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "‘Sınırlar kevgire döndü' diyorlar. Oysa hudutlarımızda çok ileri teknolojiler kullanılıyor. Hudutların korunmasını millî bir mesele olarak görüyoruz. Bunun polemik konusu yapılmaması lazım" dedi.

Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuşan Bakan Akar, hudutların güvenliğinden mülteci tartışmalarına kadar bir çok açıklamada bulundu.

Sözlerine “Düzensiz göçmen/terörist geçişi ile kaçakçılığın engellenmesi için sınır güvenliğinde aldığımız tedbirler ile caydırma, görme, bulma ve engelleme vazifelerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Burada ciddi bir operasyon, emek ve çalışma söz konusu” diye başlayan Akar, bazı siyasetçilerin ve ekranlara çıkan emekli generallerin “sınırımız kevgir gibi” sözlerine sitem etti.

Akar  ‘Sınırlar kevgire döndü' diyorlar. Oysa hudutlarımızda çok ileri teknolojiler kullanılıyor. Hudutların korunmasını millî bir mesele olarak görüyoruz. Bunun polemik konusu yapılmaması lazım" dedi.

Deniz Zeyrek'in Sözcü gazetesindeki yazısının tamamı için...