Sıvı yağ fiyatlarında indirim

Sıvı yağ fiyatlarında indirim
Güncelleme:

Tarım Kredi Marketler’deki şubelerde sıvı yağ fiyatlarına gelen indirim sonrası oluşan fiyatlar, diğer marketlere göre daha hesaplı oldu.

Dünyanın sayılı buğday ve ayçiçeği üreticisi iki ülke olan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle yağ fiyatları uçmuştu. Bu sebeple de çiftçiler genel olarak ekim alanlarını ayçiçeği ekerek değerlendirmeye başladı. Uzmanlara göre bu hareket sayesinde yeni mahsul ürünleri ile fiyatlar düşecek.

Ayçiçek yağı ile ilgili bir açıklama da Tarım Kredi Marketleri tarafından yapıldı. Market yağ fiyatlarında indirim yapıldığını belirtti. Bunun dışında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise ayçiçeği yağı stoku ile ilgili herhangi bir sorununun olmadığını söyledi. Bu açıklamalar sonrasında vatandaşlar gözlerini Tarım Kredi Marketleri sıvı yağ fiyatlarına çevirdi.

Marketlerde yağ fiyatları sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Genel olarak 2 litre yağ fiyatı 50 – 60 TL arasında oluyor. 1 Litre ise 29 – 35 TL arasından satılıyor. Fiyatların düşmesi için yeni mahsul ürünler bekleniyor.