Skandal! Sevgi evlerindeki çocukları camide ifşa ettiler

Skandal! Sevgi evlerindeki çocukları camide ifşa ettiler
Güncelleme:

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında Sevgi Evlerindeki çocuklar, camilerde öğle namazına götürülerek yüzleri açık şekilde cemaatin karşısında hediyeler verildi.

Aileleri tarafından sokağa bırakılan ve devlet korumasında olan Sevgi Evlerindeki çocuklar Aydın’da “Çocuklar Caminin Huzur İkliminde Buluşuyor” projesi kapsamında öğle namazına götürüldü. İl Müftüsü Ercan Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan’ın da katıldığı cami etkinliğinde çocuklar cemaatin karşısına çıkarılarak ifşa edildi. Çocukların cami ziyaretleri yüzleri açık şekilde basın ile paylaşıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet İnmez'in haberine göre Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında yürütülen “Çocuklar Caminin Huzur İkliminde Buluşuyor” projesi kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde koruma ve bakım altında kalan çocuklar Muradiye ve Evliya Çelebi camilerinde öğle namazında götürüldü. Programa İl Müftüsü Ercan Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ve kurum çalışanları katıldı. 

Skandal! Sevgi evlerindeki çocukları camide ifşa ettiler - Resim : 1

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Cami içerisinde devam eden programda çocuklar cemaat karşısına çıkarıldı. Katılanlar konuşma yaptıktan sonra çocuklara hediyeler verildi. Yapılan etkinlik sosyal medya ve basında paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan nedeniyle koltuğunu devrettiği çocuğun koruma altında tutulduğunu açıklayarak çikolata ve çay ikram etmediğini açıklamıştı. AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın ise Sevgi Evlerinde kalan çocukların görüntülerini sosyal medyada paylaşmış, bu paylaşımları tepki görmüştü.

SEVGİ EVLERİ NEDİR ?

Çocuk yurtlarından farklı bir yapıya sahip olan sevgi evlerinde, çocukların başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm temel ihtiyaçları karşılanır. Her evde en fazla 4, her binada ise 12 - 13 çocuk kalır.

Türkiye'deki ilk Sevgi Evi 2011 yılının Mart ayında açıldı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm büyük şehirlerde açılan sevgi evlerinin toplam sayısı yaklaşık 250'dir. Bu sayının önümüzdeki 5 yıl içerisinde 500'ü geçmesi bekleniyor.

Sevgi Evleri Hangi Hizmetleri Verir?

1- Eğitim:

Sevgi evlerinde çocuklara destek eğitimi verilir ve kendilerini geliştirebilecekleri birçok etkinlik düzenlenir. Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri gibi temel derslerin dışında, müzik, el sanatları ve medya okuryazarlığı gibi dersler de sevgi evlerinin müfredatında yer alır.

2- Ev hizmetleri:

Kimsesiz çocuklar 18 yaşına kadar sağlık evlerinde kalabilir ve ev hayatını yakından öğrenebilir.

3- Bakım ve Sağlık:

Her sevgi evinde uzman doktorlar ve hemşireler bulunmaktadır.

4- Güvenlik:

Sevgi evleri, 6 saatte bir olmak üzere günde 4 kez denetlenir. Çocukların güvenli bir ortamda büyümesi için geliştirilen bu projede yüzlerce güvenlik personeli ve amiri çalışıyor.

Cumhuriyet