Süper çocuk en çok satanlar listesinde

Süper çocuk en çok satanlar listesinde

12 yaşındaki Endonezyalı piyanist Joey Alexander, caz klasiklerini seslendirdiği ilk albümüyle ABD’de çok satanlar listesinde zirveye yükseldi.

12 yaşındaki Endonezyalı piyanist Joey Alexander, caz klasiklerini seslendirdiği ilk albümüyle ABD’de çok satanlar listesinde zirveye yükseldi. Hürriyet'in Serhan Yedig'in haberine göre geçen yıl Amerika’da piyasaya çıkan ‘My Favorite Things’ hafta başında Amazon’un iTunes listesinde ünlü şarkıcı Adele’i de geride bırakarak liderliğe yerleşti.

Çok satan albümler listesinde ise Adele’in ardından ikinci oldu. 3 Ocak’ta ünlü haber programı ‘60 Dakika’da ekrana çıkan çocuk cazcı Amerika’daki müzik çevrelerinde günün konusu. Alexander’ın albümü 2016 Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Enstrümantal Caz Albümü’ ve repertuvarındaki ‘Giant Steps’ ile ‘En İyi Doğaçlama Solo’ ödüllerine deaday gösterildi. YouTube’daki tıklanma sayısı 700 bine ulaştı.

BALİ DOĞUMLU

Alexander, Bali Adası’nda doğdu. Macera turizmi alanında çalışan babasının caz plaklarını dinleyerek büyüdü. 6 yaşında, babasının hediye ettiği elektronik klavyeyle müziğe başladı. Piyano çalmayı kendi çabasıyla öğrendi. Plaklardan dinlediği büyük ustaları taklit ederek, geniş bir repertuvar oluşturdu. Sekiz yaşında, Herbie Hancock’la tanışması şöhret yolundaki ilk adımıydı.