Suriye'de rejimin savaş uçağı düşürüldü

Suriye'de rejimin savaş uçağı düşürüldü
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'nda rejim güçlerine ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Harekatta son 24 saatte 327 rejim askeri etkisiz hale getirildi.

Suriye İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında 34 Türk askerinin şehit olması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 27 Şubat'ta başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Bahar Kalkanı Harekatı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Son 24 saatte; 1 uçak, 1 İHA, 6 tank, 5 obüs/ÇNRA, 2 hava savunma füze sistemi, 3 zırhlı muharebe aracı, 5 silahlı pikap, 6 askeri araç ve 1 mühimmat deposu imha edildi, 327 Rejim askeri de etkisiz hale getirildi'' denildi.

REJİME AİT SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür'' denildi.

SURİYE'NİN KAÇ SAVAŞ UÇAĞI VAR ? Global Power'ın Dünya Hava Kuvvetleri raporuna göre, Suriye rejimi 460 savaş uçağına sahip.

 Bahar Kalkanı Harekatı'nda daha önce uçaklarımıza taarruz eden rejim ait 2 SU-24 tipi uçak düşürülmüştü.

HATAY ÜZERİNDEKİ UÇAKLAR FÜZE ATTI

Edinilen bilgilere göre, rejim uçağı, Serakib'in güneybatısında, Hatay üzerindeki Türk uçaklarından atılan füze ile vuruldu.

Bahar Kalkanı'nda bir ilk! Sürü SİHA'lar hedefleri darmaduman ettiBahar Kalkanı'nda bir ilk! Sürü SİHA'lar hedefleri darmaduman etti

Savunma Sanayi Başkanı açıkladı: HİSAR sahaya iniyor!Savunma Sanayi Başkanı açıkladı: HİSAR sahaya iniyor!

Selçuk Bayraktar'dan SİHA açıklaması: Dünyada eşi benzerine rastlanmamış bir durumSelçuk Bayraktar'dan SİHA açıklaması: Dünyada eşi benzerine rastlanmamış bir durum

 

Seçiniz...