Suriyeli Sığınmacıların Milli Maç Heyecanı

Suriyeli Sığınmacıların Milli Maç Heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF tarafından, Türkiye-İsveç karşılaşmasını izlemeleri için Gaziantep'ten Antalya'ya getirilen 262 Suriyeli sığınmacı, milli maç heyecanı yaşıyor- Suriyeli çocuklardan Hamza:- "Türkiye, bize kucağını açtı. Türkiye, bizim her

ANTALYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) organizasyonuyla Gaziantep'ten getirilen ve aralarında çocukların da bulunduğu 262 Suriyeli sığınmacı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türkiye ile İsveç arasında bu akşam yapılacak özel maçı izleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

İl merkezindeki bir otelde misafir edilen sığınmacılardan 13 yaşındaki Muhammed Hamza, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'ya geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek maç izleyeceği için de heyecanlandığını ifade etti.

Bütün dünyanın Türkiye'nin kendilerine maç izlettiğini duymasını istediğini dile getiren Hamza, "Türkiye, bize kucağını açtı. Türkiye, bizim her zaman yanımızda oldu. Çok mutluyum. Araplar, bize böyle bir şey yapmadı. Onun için çok üzülüyorum. TFF'ye çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sığınmacı Halil Süleyman (32) ise Antalya'ya 262 kişi geldiklerini aktararak Gaziantep'te futbol maçına gittiğini ancak ilk defa bir milli maç izleyeceğini söyledi.

Suriye'den 5 yıl önce Gaziantep'e geldiğini vurgulayan sığınmacılardan Abdülkadir Hasan (30), Türkiye'de kendisini ülkesinde yaşıyormuş gibi hissettiğine işaret etti. Türk Milli Takımı'nın maçını hep televizyondan izlediğini anlatan Hasan, "Hayalim, hep Türkiye'nin maçını seyretmekti. Allah, bana bugün nasip etti. TFF'ye ve bütün Türkiye'ye teşekkür ederim. Buraya 262 kişi geldik. Çocukların, hepimizin yüzü gülüyor." diye konuştu.

Sığınmacı Ali Habeş (18) de Türk Milli Takımı'nda Arda Turan ve Volkan Babacan'ı bildiğini belirterek daha önce hiç maç izlemediği için çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

Türkiye ve İsveç milli takımlarının karşılaşmaya Suriyeli çocuklarla çıkacağı bildirildi.