Suriye'ye 48 saatte 10 tugayla gireriz

Suriye'ye 48 saatte 10 tugayla gireriz
Güncelleme:

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, operasyonun detayını böyle açıkladı. Türkiye’nin hedeflediği güvenli bölgeyi kuracağını vurguladı

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda uzun yıllar görev yapan Mete Yarar, her an başlaması beklenen Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyon ve bu operasyon öncesi ABD'nin Türkiye'yi yalnız bırakan kararını SÖZCÜ'ye değerlendirdi. “ABD bu operasyonu desteklemediği, ancak engel de olmayacağı mesajını verdi, zaten ABD hiç bir sınır ötesi operasyonda bizim yanımızda olmadı'' diyen Yarar, şu tespitleri yaptı:

EN BÜYÜK OPERASYON

Genişliği 450 kilometre, derinliği 32 kilometre olacak bu operasyonu tek başımıza yapacağız. En az 10 tugay ile şu ana kadar yapılan en büyük sınır ötesi operasyon olacak. Özel kuvvetler, topçu ve zırhlı birlikler, komando tugayları ve hava unsurlarımız katılacak. Daha önceki operasyonlar 40 kilometre genişlik, 40 kilometre derinlik civarındaydı.

RİSK TANKSAVAR SİLAHLARI

ABD'nin açıklaması ile siyasi risk ortadan kalktı, ABD askeri bölgeden çekiliyor ve onlarla karşı karşıya gelmeyeceğiz. Siyasi risk ortadan kalktı ama ABD'nin YPG'ye verdiği tanksavar silahları askeri risk oluşturuyor. Daha önceki operasyonlarda da tanksavar silahları nedeniyle şehitler verdik. Bu silahlar tehdit unsuru.

48 SAAT İÇİNDE

Askerlerimiz kara yolu yerine C-130 gibi ağır nakliye uçakları ile Şanlıurfa-Mardin- Şırnak'a sevk ediliyor. Bu da harekatın kısa sürede başlayacağını gösteriyor. Operasyondaki önemli bir konu dai Suriye rejim güçlerinin direnç gösterip
göstermeyeceğidir.

DEAŞ MİLİTANLARI:

ABD'nin açıklamasında, Türkiye'nin son iki yıldır bölgede yakalanan DEAŞ militanlarının sorumluluğunu da üstleneceği bilgisi var. Bölgedeki cezaevlerinde bulunan ve operasyonda ele geçirilecek DEAŞ mensupları, bizim tarafımızdan yerel güçlere ve ÖSO'ya teslim edilecek.

GÜVENLİ BÖLGE

Bu operasyonun amacı hem sınırımızdaki terör unsurlarını temizlemek, hem de güvenli bölgeyi oluşturmak. 32 kilometre derinliğindeki bölgeye de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin yerleştirilmesi planlanıyor.

Etiketler operasyon Suriye tugay