Tarihi mitingin ''Gizli Kodları''

Tarihi mitingin ''Gizli Kodları''

Yenikapı'daki miting için tüm detaylar düşünülmüştü. Ama detaylarda gizli kodlar vardı. ''haber3.com'' o şifreleri çözdü.

HABER3COM ÖZEL
Yenikapı'daki tarihi miting pek çok ilke sahne oldu. Muhalefet liderlerinin katılması bile başlı başına siyasi tarihimiz için önemli bir gelişmeydi.

AK Parti bu tür dev mitinglere alışkın. İster genel ister yerel seçim olsun kampanyaların sonu final hep İstanbul'da bu ölçekte olmasa bile dev bir miting ile yapılıyor.  Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin evsahibi Cumhurbaşkanlığı makamıydı. Ama Hükümet, Belediye, Valilik ve AK Parti teşkilatı üzerine düşeni yapmak için kolları sıvadı. 

Seyyar tuvaletler, kumanya, güvenlik önlemleri, ses sistemi, ulaşım ve daha pek çok konuda her detay titizlikle düşünülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım miting öncesi yapılan çalışmalarla yakından ilgilendi. 

SAHNE DÜZENİNİN KODLARI

Sahne hazırlanırken bir takım gizli kodlara dikkat edildi. Renkler, fotoğraflar, müzikler ve kürsü düzeni gibi pek çok alanda bu gizli kodları ancak dikkatli gözler görebildi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLDİ Mİ?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting öncesi bazı talepleri olmuştu. "Dombra"nın çalınmasını istemedi. Bu isteği yerine getirildi. Ancak Kılıçdaroğlu mitingin sonunda diğer siyasilerle birlikte sahneye çıkmadı. Uçağına yetişmek için erken ayrılacağı ileri sürüldü. Ancak kulislerde konuşulanlara bakılırsa Kılıçdaroğlu TRT'de yayınlanan Diriliş isimli dizinin müziği yüzünden sahnedeki yerini almadı. Çünkü bu müzik Dombra'ya benziyordu.   

ERDOĞAN SAHNEYE HER ANLAMDA DAMGASINI VURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanların nabzını tutan bir siyasetçi. Kitleleri nasıl harekete geçireceğini çok iyi biliyor. Sahne düzenine çok önem veriyor. Bu konuda uyarılar yaptığı biliniyor. Türk bayrağının renklerinden oluşan sahnede bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TURKUAZ renge olan tutkusu biliniyor. Sahnedeki halının rengi turkuaz olarak seçilmişti. Yani Cumhurbaşkanı bir anlamda sahneye imzasını atmıştı. 

SADECE ATATÜRK VE ERDOĞAN POSTERLERİ

Sahnenin hemen yanında ki poster dikkat çekti. Posterlerden birinde Mustafa Kemal Atatürk vardı. Diğerinde ise Erdoğan. Atatürk'ün kalpaklı bir resmi seçilmişti. Gazi Mustafa Kemal sivil giyimliydi. Ama başında kalpağı vardı. Yani hem asker hem de devlet adamı yönüne vurgu yapılıyordu. 

Miting davetlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başkomutan" sıfatına dikkat çekiliyordu. Bu durumda Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafının tesadüfen seçilmediği görüldü. 

ERDOĞAN PARTİ LİDERLERİNİ "ÇIRAĞA ÇIKARDI"

Kürsüde Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birer konuşma yaptı. Ancak üçü de kürsüde konuşmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise eline mikrofonu alarak sahnede bir baştan diğerine yürüdü. Milyonlar üzerindeki etkisini pekiştirdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün dev posteri altında konuştu. Cumhurbaşkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı mücadelesi öncesinde sorduğu bir soruyu da tekrar sordu.

"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu o kara günlerde şunu söylüyordu; ’Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin? diye sormak lazımdır. Ben, milletimin vereceği cevabı bekliyorum.’ Şimdi burada bir kez daha soruyorum, Gazi’den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı’ndan aynı soruyu sizlere soruyorum; Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'yı dolduran vatandaşların "Hayır" cevabı üzerine "Mesele bu." dedi.

HABER3COM ÖZEL

2309151.jpg