Tescilsiz ve modifiyeli motosikletlere sıkı denetim

Tescilsiz ve modifiyeli motosikletlere sıkı denetim

Polis, tescilsiz trafiğe çıkan, ehliyetsiz kullanılan ve standartlara aykırı modifiye edilen motosikletlere yönelik denetimlerini sıklaştıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğünden, tescil belgesiz trafiğe çıkan, ehliyetsiz kullanılan ve standartlara aykırı modifiye edilen motosikletlere yönelik denetimlerin sıklaştırılacağı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yüksek hareket kabiliyeti ile dar ve kalabalık alanlarda trafik yoğunluğundan etkilenmeden hareket edebilen elektrikli veya motorlu bisiklet ve motosikletlerin kapkaç, hırsızlık, gasp ve terör olaylarında kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu araçların 2015'teki trafik kazalarının yüzde 18'ine karıştıkları, servis freni lastikleri ve ışık donanımları başta olmak üzere teknik şartlara uygun olmadıkları, sürücüleri ve yolcuları koruma başlığı ve gözlük kullanmadığından kazaların ölümle sonuçlandığı, modifiye edilmiş egzozlar ile harici müzik ve benzeri ses sistemleri ile diğer sürücü ve yayaların rahatsız olmalarına sebebiyet verdikleri, bazılarının ise çalıntı olduğunun belirlendiği vurgulandı.

Araştırmalara göre, son 4 yılda ÖTV'si ödenen 187 bin 986 elektrikli veya motorlu bisikletten sadece yüzde 3'ünün tescil edildiği, kayıtları ve plakası bulunmayan araçların, kaza yapmaları durumunda sürücülerinin tespitinde zorluk yaşandığı kaydedildi.

AA