THY bugün 19 bin 878 depremzedeyi tahliye edecek

THY bugün 19 bin 878 depremzedeyi tahliye edecek
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgesinden 165 bin 73 kişiyi tahliye eden THY, bugün planlanan 109 sefer ile 19 bin 878 kişinin tahliyesi gerçekleştirilecek.

THY, 10 ilde etkili olan depremin ardından AFAD ve yetkili makamların iş birliğiyle deprem bölgelerine insani yardım ve arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması, gerek ise vatandaşların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor. Havayolu şirketi afetin yaşandığı ilk günden bu zamana kadar toplam yapılan intikal seferiyle 173 bin 564 arama kurtarma ekibini deprem bölgesine taşıdı. Arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikal ettirilmesinin yanı sıra depremzedelerin tahliyesi için de çok sayıda tahliye seferi düzenlendi. Bu bağlamda 6-7-8-9-10-11-12-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen bin 2 sefer ile 165 bin 73 depremzedenin bölgeden tahliyesi gerçekleşti. Havayolu şirketi bugün yapacağı 109 tahliye seferi ile 19 bin 878 kişinin tahliyeni gerçekleştirirken, 19 bin 770 arama kurtarma ekibinin bölgeye sevkini sağlayacak.

BUGÜN 6 KARGO UÇUŞUYLA YARDIM TAŞINACAK  

Arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderilmesi ve depremzedelerin tahliyesini aralıksız sürdüren THY, bir yandan da kargo uçuşlarıyla bölgeye yapılan yardımları taşıyor. Afetin yaşandığı günden bu zamana kadar 94 kargo uçuşuyla 5 bin 955 ton yardım malzemesini deprem bölgesine taşırken, yurt dışından 2 bin 539 ton yardımı da Türkiye'ye getirdi. Turkish Cargo, bugün itibariyle 2'si yurt dışı olmak üzere toplam 6 kargo uçuşu planladı.

80 KABİN MEMURU DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAVALİMANLARINDA GÖREVLENDİRİLDİ

Türk Hava Yolları, depremzedelerin tahliyesinin daha rahat olması için 80 kabin memurunu deprem bölgesindeki havalimanlarında görevlendirdi. Bu ekipler depremzedelerin havalimanlarında karşılanmasından uçağa binişlerine, eşyalarının baş üstü dolaplarına yerleştirilmesine yardımcı oluyor.

DHA

text-ad
Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi! Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! 25 yaş altı bekar kadınlara MHRS'de jinekoloji muayenesi randevusu yasağı için resmi açıklama geldi 25 yaş altı bekar kadınlara MHRS'de jinekoloji muayenesi randevusu yasağı için resmi açıklama geldi İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! Adile Naşit'in filminde Hülya Koçyiğit’i canlandıracak oyuncu da belli oldu Adile Naşit'in filminde Hülya Koçyiğit’i canlandıracak oyuncu da belli oldu Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu.. Önce yağmur ardından yaz geliyor... Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu.. Önce yağmur ardından yaz geliyor... Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha! Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha!
Üçüncü kez yakalandığı kansere yenik düşen ünlü şarkıcıya son veda Üçüncü kez yakalandığı kansere yenik düşen ünlü şarkıcıya son veda Üniversitede intihar eden kız öğrencinin bıraktığı nottan bir öğretmen çıktı! Üniversitede intihar eden kız öğrencinin bıraktığı nottan bir öğretmen çıktı! Fenerbahçe'nin yıldızı sessiz sakin kimsesiz İstanbul'a veda etti... Fenerbahçe'nin yıldızı sessiz sakin kimsesiz İstanbul'a veda etti... Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak! Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak! AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Elon Musk'ın yüzündeki morluğun sebebi belli oldu Elon Musk'ın yüzündeki morluğun sebebi belli oldu Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi! Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi!