TÜGVA'nın açıklamasına Fatih Portakal'dan sert yanıt

TÜGVA'nın açıklamasına Fatih Portakal'dan sert yanıt
Güncelleme:

TÜGVA’nın İslam çıkışına bir tepki de gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, paylaşımında bir de FETÖ göndermesi yaptı.

TÜGVA yöneticisinin vakıf ile İslamı aynı kefeye koymasının yankıları sürmeye devam ediyor.

Gazeteci Fatih Portakal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hiç şaşırtmıyorlar” diyerek TÜGVA yöneticilerine tepki gösterdi.

“İddiaları somut delillerle çürüteceklerine her zaman yaptıklarını yapıp dine sarılıyorlar” diyen Portakal, bir de FETÖ göndermesi yaptı.

Bu tarz zihniyetlerin sorgulanması gerektiği uyarısında bulunan Fatih Portakal, “Böyle bir zihniyeti mutlaka sorgulayın. Biat edip, sorgulamayanların halini gördük yakın geçmişte…” ifadelerini kullandı.

Portakal’ın “Biat edip, sorgulamayanların halini gördük yakın geçmişte” sözleri ise 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ göndermesi olarak yorumlandı.

TÜGVA'nın açıklamasına Fatih Portakal'dan sert yanıt - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Adalar vapur iskelesindeki TÜGVA merkezinin mahkeme kararına rağmen devredilmemesinin ardından başlayan tartışmalara cevap veren TÜGVA, vakfı İslam’la bir tutmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yöneticileri arasında yer aldığı TÜGVA koordinatörlerinden yapılan açıklamada “TÜGVA’ya karşı yapılan bu algı operasyonları aslında İslam’a yapılan bir operasyondur” ifadelerine yer verilmişti.