Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu böyle pazarladılar: ''Aşırı ucuz!''

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu böyle pazarladılar: ''Aşırı ucuz!''
Güncelleme:

Türk Lirası'nda başta Dolar ve Euro olmak üzere yabancı para birimlerine karşı değer kaybı sürerken Dubai merkezli Savory & Partners şirketi emeklilik dönemini planlayanlara "çok ucuz" diyerek Türkiye’yi seçmelerini önerdi

Müşterilerine yatırım yoluyla vatandaşlık sağlayan Dubai merkezli Savory & Partners şirketi, Türkiye'yi “emekliliği geçirmek için en avantajlı yerler” arasında gösterdi. Şirketin yayınlandığı basın bülteninde, emeklilik dönemini planlayanlara öneriler yer aldı.

Doğası ve plajlarıyla ünlü yerlerin emeklilik dönemi için ideal olduğu belirtilen yazıda, iyi bir sağlık sistemine, gelişmiş altyapıya, iyi bir mutfağa, aktivitelerin bolluğuna ve hızlı internete sahip yerlere gidilmesi önerildi.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ “AŞIRI UCUZ” OLMASI

Türkiye de öneriler arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin doğal güzelliklerine, zengin mutfağına ve sıcak iklimine dikkat çekilen yazıda, tüm bu avantajların ötesinde ülkenin en önemli özelliğinin “aşırı ucuz olması” olduğu belirtildi.

Yatırım şirketi Türkiye için “Özellikle hizmet ve ürün kalitesi açısından yaşam maliyetleri aşırı ucuz. Yerel para birimi olan Türk Lirası'ndaki hızlı dalgalanmalar, yabancı para birimlerini kazananalar için ülkeyi mükemmel bir yer haline getiriyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye vatandaşı olmanın da çok kolay olduğu, 400 bin dolara konut alan herkesin Türk vatandaşı olabildiği kaydedildi.

Savory & Partners şirketinin listesinde Türkiye'nin yanı sıra AB'nin ekonomik açıdan nispeten zayıf ülkeleri Portekiz ve Yunanistan da yer aldı. Şirket, bu iki ülkenin hem gelişmiş bir altyapıya, sıcak iklime ve plajlara hem de Avrupa'nın büyük bölümüne göre daha ucuz hizmetlere sahip olduğuna dikkat çekti.