Türkiye'nin Kuveyt Askeri Ataşesi kaçarken yakalandı

Türkiye'nin Kuveyt Askeri Ataşesi kaçarken yakalandı

Darbe girişiminin ardından Avrupa'ya kaçmaya çalışan Türkiye'nin Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü, Suudi Arabistan'da yakalandı.

Paralel yapının darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Avrupa'ya kaçmaya çalışan Türkiye'nin Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü, Suudi Arabistan'da gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, paralel yapının darbesiyle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna genel müdür olarak atanması planlanan Güllü, Dammam KralFahd Havalimanı üzerinden transit geçişle Avrupa'ya gitmeye çalışırken, Suudi Arabistan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

El Arabiya, Suudi kenti Dammam'da gözaltına alınan Güllü'nün Amsterdam üzerindenAlmanya'nın Düsseldorf şehrine gitmeye çalıştığını belirtti.

Suudi basını, Güllü'nün, Türkiye'den gelen talep üzerine yakalandığını bildirdi.

Anadolu Ajansı, Güllü'nün Türkiye'ye iadesi için çalışmalar başlatıldığını duyurdu.

ERDOĞAN, SUUDİ KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü.

Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkhalkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye'de seçimle iş başına gelmiş hükümetin yanında olduklarını belirten Kral Selman, Türkiye'nin barış, istikrar ve güvenliğinin tüm bölge için önemli olduğuna da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ettiği Kral Selman, Türkiye ile tam bir dayanışma içinde olduklarını belirtti.