Tütün İkramiyesi Ödemesi

Tütün İkramiyesi Ödemesi

2015 yılına ait tütün ikramiyesi tutarlarının bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı, bu kapsamda 52 bin 751 kişiye toplam 101 milyon 492 bin 177 lira 18 kuruş ödeme yapılacağı bildirildi-Emekli, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların, Oc

ANKARA (AA) - Harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlarla, bunların hak sahiplerine ödenmesi gereken 2015 yılına ait tütün ikramiyesi (ek ödeme) tutarlarının bugün ödeneceği bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara verilen tütün ikramiyesi ve bu kişilerin Ocak 2016 zam farklarının ödenmesine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlarla bunların hak sahiplerine, bu kapsamda olanlardan tekrar çalışmaya başlamaları sebebiyle maaşları kesilenlere ve harp veya vazife malulü olup aylık bağlanmadan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenlere ödenmesi gereken 2015 yılına ait tütün ikramiyesi tutarları, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek bugün ödenecek.

Bu kapsamda 52 bin 751 kişiye toplam 101 milyon 492 bin 177 lira 18 kuruş ödeme yapılacak.

Harp malulleri ile vazife maluliyetine neden olan olayın türüne bakılmaksızın tüm vazife malullerinin faydalandığı bu ödeme, maluliyet dereceleri ve maluliyet göstergelerine göre, bin 953 lira 97 kuruş ile 3 bin 552 lira 68 kuruş arasında değişecek.

Ayrıca, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu'nun mülga hükümlerine göre emekli, malul, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 40 bin 41 kişinin, 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerine gönderilerek 2016 Şubat ayı içerisinde aylık almakta oldukları gün itibari ile ödenecek.

Bu kapsamda, aylıklarını her ay alanlar ile Kasım-Aralık-Ocak döneminde alanlara bu ay 1 aylık, Aralık-Ocak-Şubat döneminde alanlara 2 aylık, Ocak-Şubat-Mart döneminde alanlara 3 aylık tutarında ödeme tahakkuk ettirildi.