Ünlü ekonomist bu sefer dolar ve altın için değil AK Parti için tarih verdi

Ünlü ekonomist bu sefer dolar ve altın için değil AK Parti için tarih verdi
Güncelleme:

Dolar, Euro ve altın ile ilgili yaptığı yorumlar ve analizlerle dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada bu sefer de AK Parti için "Bence hükümet ya Haziran sonunda seçim kararı alır, ya da bu mevtayı bir yıl daha morgda bekletiriz” dedi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, AK Part, ve MHP’nin erken seçim veya bir yıl sonra döviz kuru nedeniyle her türlü iktidardan gideceklerini iddia etti.

Yeşilada yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yahu, 18’e yükselecek doların ekonomiye ve seçmen güvenine vereceği geri çevrilemez zararı anlamaz mu kurt politikacılar? Dolar/TL’nin bir ay dahi 18 düzeyinde seyretmesi ithalatın çökmesine neden olarak, temel tüketim maddelerinde kıtlığa bile neden olabilir. Artık devaluasyon hem maliyet geçişkenliği, hem de psikoloji yoluyla enflasyonu yukarı itiyor. Yaz sonunda %100’e tırmanacak enflasyonu, sonra TL’in değerlenmesi yoluyla 60 günlük bir süre zarfında seçmene unutturmak imkansız.

Durun, bu film henüz sonlanmadı. AKP-MHP’yi siyasetten silecek bir ara senaryo da var. Bu da döviz kurunun erken seçim kararı alınmasından sonra kontrolden çıkması olur. Yani, TCMB şirket ve bankalara yalvararak, ya da tehdit ederek seçim kararına kadar dövizi yatay tutar. Akabinde siyasi ortamın gerginleşmesi ve SADAT’nın seçim çalacağı gibi ahmakça söylentiler kur şokunun pimini çeker.

Ne hoş olur ama değil mi? Tam bir ava giden avlanır filmi. Bence hükümet ya Haziran sonunda seçim kararı alır, ya da bu mevtayı bir yıl daha morgda bekletiriz.