Uzmanlar hain saldırıyı yorumladı

Uzmanlar hain saldırıyı yorumladı

Uzmanlar, terör örgütlerinin son saldırılarını değerlendirdi.

Mardin’in Midyat İlçesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırıyı uzmanlar değerlendirdi.

İşte o değerlendirmeler:

METE YARAR: BUNUN MERKEZİ BELLİ… SURİYE

NTV canlı yayında konuyu değerlendiren güvenlik uzmanı Mete Yarar şöyle konuştu:
Bomba düzeneklerinin temini sürdüğü sürece bu tür eylemler devam edecek görünüyor.

Bizim mücadelemiz sürüyor ama etkisiz hale gelen teröristlerden daha fazlası maalesef ülkeye girebiliyor.

Temennimiz bu saldırıların engellenmesi. Bizim önümüze gelen bir tablo var. 100 küsür tane bomba engellenmiş olduğu söylenmişti. Bunların 4-5 tanesi bile geçse böyle tablolarla karşılaşıyoruz.

Yapılması gereken sürekli bomba düzeneği kurmak isteyen örgütün bu isteğini ve kabiliyetini engellemek.

Böyle bir saldırı yapma isteği olan bir örgütle mücadele etmek gerçekten çok zor.

7458324532.jpg

“EĞİTİMİ ALDIKLARI İKİ MERKEZ VAR”

Merkezi bunu belli: Suriye. Suriye ile bunu çözmediğimiz takdirde maalesef bunlarla karşılaşacağız.
Bir örgüt bu kadar çok bombayı nasıl buluyor Türkiye’ye sokuyor ve patlatıyor sorusunu Türkiye’de aradığınız sürece bu eylemleri önleyemezsiniz.

Bunların eğitim aldığı iki merkez var biri kamışlı diğeri Kobani. İstanbul’a sızdığı andan itibaren bulunması çok zordur.

AĞAR: BİR BOMBARDIMANLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Eski özel harp subaylarından güvenlik uzmanı Abdullah Ağar Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında saldırıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Bir bombardımanla karşı karşıyayız. Emniyet güçlerimiz bu terör sağanağına karşı elinden geleni başarılı şekilde yapıyor. Zaten bu terör bombardımanı bunun bir sonucu.

Terör örgütü kırsalda ve şehirde yaşadığı başarısızlık sonrası bu tür eylemlere yöneldi.

“PKK IŞİD’LEŞTİ”

Dünkü olay bugünkü olay terör eylemlerinin katlayıcı etkisinden faydalanmayı amaçlayan bir durum. Çok ses getiriyor ve zayiat verdiriyor. Bu bir anlamda PKK’nın IŞİD’leştiğini gösteriyor.

Evet zor bir dönemdeyiz bir melez terörle karşı karşıya Türkiye. Bu mücadelemiz devam edecek. Ne PKK ne de IŞİD Türkiye Cumhuriyeti’nin binde biri etmez kuvvet anlamında.

Bir meskun mahale yönelik, bir kırsala yönelik, bir de büyük şehirlere yönelik olan eylemleri var. Kendisi açısından risksiz ama getirdiği ses bakımından büyük eylemlere başladılar. Bunu keşfetti PKK.

PKK’nın hedefi artık güvenlik güçleri değil. İnsanımızı hedefliyor. Amaç şu: İnsanlarda korku ümitsizlik güvensizlik ve insanımızın arasında var olan mezhepsel etnik farklılıkları kışkırtmak istiyor PKK… Eylemlerle beraber toplumda kırılmalar yaratmak istiyor. Askerimize, polisimizle insanımızla bir demir leblebi olduğumuzu göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Üzerimize gelen bu dalgayı böyle aşabiliriz. Irak ve Suriye bunu aşamadı…

ORAKOĞLU: HEDEF PKK DEVLETİ OLUŞTURMAK

TGRT canlı yayınında konuşan emekli istihbarat daire başkanı Bülent Orakoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Bunların niyeti bölgede bir PKK devleti oluşturmak. Türkiye’nin bölgede etkisini azaltmak için terör örgütleri taşeron olarak kullanılıyor.

Buradaki mesele Türkiye’yi terör örgütleriyle dize getireme çabasıdır. Bunlar klasik terör tanımı aşmış durumda. Bu örgütlere destek veren devletlerle adeta üstü kapalı bir savaş halindeyiz.

Terör örgütü çöküşe geçtiği bir dönemde bu eylemleri artırdı. Başarılı olamayacakları belliydi.

PKK başta Ankara’daki Güvenpark saldırısı olmak üzere halkı hedef almıştı. Bu durum örgütün sona geldiğinin bir göstergesidir. Türkiye bu örgütleri önleyecek güçtedir.

Böyle mübarek bir günde bu eylemleri yapanlara ne demeli bilemiyorum. İnsan değil bunlar… Bunlar hayvan bile değil.